نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یک مطالعه آماری نشان داده که برای نخستین بار، تعداد زنانی که پس از ۴۰ سالگی باردار میشوند، از شمار دختران نوجوانی که باردار میشوند، بیشتر شده است. کارشناسان دلیل اصلی این امر را افزایش سن ازدواج و پیشرفتهای درمانی در زمینه ناباروری در ایران میدانند.
اما آیا بارداری و تولد فرزند برای زنانی که بالای ۴۰ سال سن دارند، خطرناک نیست؟ آیا واقعاً امکان بارداری در این سن وجود دارد؟ پزشکان تأکید میکنند که سن طلایی باروری برای زنان پیش از ۲۵ سالگی است و بهترین سالهای باروری بین ۲۵ تا حدود ۳۰ سالگی به شمار میآید.
دکتر طاهره لباف، متخصص زنان و زایمان، به نکته جالبی اشاره میکند و میگوید: زنان تا زمانی که قاعدگی منظمی دارند و فولیکولهای سالمی در تخمدانهایشان وجود دارد، میتوانند باردار شوند. ادعای اینکه بارداری پس از ۴۰ سالگی نباید رخ دهد و احتمال بروز سندروم داون یا ناتوانی ذهنی در فرزند وجود دارد، بیشتر شایعه است.
این متخصص تأکید میکند که سن زن برای بارداری اهمیت بالایی دارد و حتی از سن مردان هم مهمتر است. چرا که با افزایش سن زن، به ویژه پس از ۴۰ سالگی، کیفیت تخمکها کاهش مییابد. همچنین در این سنین احتمال ابتلا به دیابت و فشار خون در دوران بارداری افزایش مییابد. اما هیچ یک از این عوامل به معنای منع بارداری در سن بالا نیست؛ بلکه بارداری در این سن نیاز به مراقبتهای بیشتری دارد.
دکتر لباف میگوید: بارداری در سنین بالای ۴۰ سال غیرممکن نیست، اما بستگی به سلامت لولههای رحم و کیفیت تخمکهای زن دارد. او اشاره میکند که مراجعینی داشتهاند که بدون برنامهریزی، در سنین بالای ۴۷ سالگی باردار شدهاند، در حالی که فکر میکردند یائسه شدهاند چرا که چند ماه قاعدگی نداشتند.
این پزشک متخصص بیان میکند: بارداری اول در بالای ۴۰ سالگی به خودی خود پیچیده نیست و اگر لولههای رحم باز باشند و آزمایش آنتیمولرین هورمون نتایج مطلوبی داشته باشد، بارداری با تحریک تخمکگذاری ممکن است. اینطور نیست که بگوییم زنان بالای ۴۰ سال نمیتوانند باردار شوند یا فرزندشان حتماً دچار ناتوانی ذهنی خواهد شد.
دکتر لباف همچنین به افزایش سن ازدواج دختران، باروری دیرهنگام زوجین و پیشرفت تکنولوژی به عنوان دلایل بارداری در سنین بالا اشاره میکند و میگوید: بسیاری از دختران وقتی متوجه میشوند که سنشان در حال افزایش است، اقدام به فریز کردن تخمکهای خود میکنند و آنها را در بانک جنین ذخیره میکنند تا پس از ازدواج از آنها استفاده کنند. البته این موضوع همیشه صددرصدی نیست، زیرا در برخی موارد کیفیت تخمکها پس از فریز و ذوب شدن کاهش مییابد و نمیتوانند در بارداری مؤثر باشند. با این حال، فریز کردن تخمک میتواند یکی از گزینههای مؤثر در بارداری باشد و آمار این اقدام به دلایل مختلف از جمله افزایش سن ازدواج دختران افزایش یافته است.
راهبرد معاصر
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت