افزایش آمار اشتغال بانوان توسط زنان کارآفرین

براساس آمارها در سال‌های گذشته، زنان بیش از ۸۰ درصد از صدور مجوز، ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی و تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده‌اند.

۹۰۰هزار بانوی تهرانی شاغل هستند. همچنین از مجموع ۲۷۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان تهران بیش از ۵۰ درصد از آن به اشتغال زنان اختصاص پیدا کرده و به بانک‌های عامل معرفی شده است. این اظهارات بهزاد سام دلیری، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران است. با این آمار، تهران دومین استان کشور است که بیشترین زنان شاغل را به خود اختصاص داده است.

همچنین براساس آمارها در سال‌های گذشته، زنان بیش از ۸۰ درصد از صدور مجوز ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی و تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده‌اند.

با توجه به داده‌های مرکز آمار، نرخ بیکاری زنان در سال ۱۴۰۳، ۸/۱ درصد ثبت شده است. این رقم  از ۴ واحد درصد کاهش در مقایسه با بهار امسال و ۴/۷ واحد درصد کاهش نسبت به تابستان سال ۱۴۰۲، حکایت می‌کند. از مقایسه این آمار‌ها درمی‌یابیم که بیکاری زنان در تهران کاهش چشمگیری داشته است.

سهم زنان از جمعیت شاغل کشور حدود ۲۰ درصد است، در صورتی که زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

کارآفرینی زنجیره‌وار

حالا که بحث نقش مشارکت اقتصادی بانوان است، از کارآفرینی  دو بانو در آذربایجان غربی بخوانیم که پس از گذشت چندین سال توانستند ده‌ها زن را در کنار خودشان مشغول به کار کنند و کارآفرینی را زنجیره‌وار گسترش بدهند. اولین بانوی کارآفرین، فاطمه تنهایی حدود ۲۰ سال است که لباس سنتی و عروسک می‌بافد و ۱۰ سالی می‌شود که به زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار آموزش می‌دهد و دست آنها را می‌گیرد و در کارگاه خودش مشغول‌ به کار می‌کند.

بانوی کارآفرین دیگر در آذربایجان غربی، نازیلا رستمی است که یک واحد صنفی خیاطی اشتغال دارد و به ده‌ها نفر آموزش می‌دهد و آنها را روانه بازار کار می‌کند. حتی بعضی از آنها هم توانسته‌اند خودشان کارگاه جمع و جوری راه‌اندازی کنند و کار کوچک‌شان را کم کم وسعت دهند و حتی هنرجو نیز تربیت کنند. و اینگونه زنجیره کارآفرینی بین زنان پیوسته رد و بدل می‌شود.‎

فارس