اخراج از دادگاه به‌دلیل حجاب

یک قاضی فرانسوی هاجر بارکوس، فعال تونسی-فرانسوی را به خاطر داشتن حجاب از دادگاهی در شهر نیس اخراج کرد.

بارکوس برای شرکت در جلسه دادگاه یکی از دوستانش که به اتهام تحریک به نفرت به خاطر دعوت به تحریم رستورانی که مالک آن یک صهیونیست بود، در دادگاه حاضر شده بود.

وی که ریاست انجمن دوستان فلسطین را بر عهده دارد، در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی این نوع برخورد را تبعیض‌آمیز و تکان‌دهنده توصیف کرد.

وی بیان کرد: من برای نشان دادن حمایت از دوستم در دادگاه حضور پیدا کردم. آرام در انتهای سالن نشسته بودم. قاضی کریستیان لگی وارد شد، به سختی به افراد حاضر نگاه کرد و سپس به من گفت شما که حجاب دارید، فوراً سالن را ترک کنید چون قابل شناسایی نیستید.

بارکوس در ابتدا متوجه نشد که این صحبت‌ها خطاب به او است، اما وقتی افراد حاضر به او نگاه کردند، فهمید که قاضی با او صحبت کرده است.

او گفت: شوکه شدم. قاضی دوباره با فریاد گفت شما همین حالا خارج شوید! وقتی می‌گویم بروید، باید از اینجا بروید.

علی‌رغم اعتراض این فعال مدنی، چهار افسر پلیس او را به بیرون اسکورت کردند و به او گفتند که باید از دستور قاضی پیروی کند.

وی افزود: متوجه شدم که در سال ۲۰۲۵، آن هم در فرانسه قربانی تبعیض شدم. توسط یک قاضی، کسی که قرار است از عدالت، برابری، سکولاریسم و آزادی محافظت کند.

خارج از دادگاه، بارکوس سه دانش‌آموز، احتمالاً از یک مدرسه محلی را مشاهده کرد که آنها هم از سالن خارج شده بودند. یکی از آنها که دختری محجبه بود، در حال گریه بود.

بارکوس اظهار کرد: این دختر به من گفت که به دنبال من دادگاه را ترک کرده، چون می‌ترسید که قاضی او را هم جلوی همه کلاسی‌هایش اخراج کند.

بارکوس افزود: دلم شکست. این دختر جوان هیچ کار اشتباهی انجام نداده بود، او تنها برای دیدن روند دادرسی به دادگاه آمده بود، با این وجود با این رفتار تبعیض آمیز مواجه شد.

در همین راستا، سه وکیل که از بارکوس دفاع می‌کردند، تصمیم قاضی را به چالش کشیدند و گفتند: اما صورت بارکوس باز است، در نتیجه او می‌تواند بماند. اما قاضی در جلسه به این دفاعیات توجه نکرد.

بارکوس حالا قصد دارد علیه این اقدام که آن را نژادپرستانه و تبعیض‌آمیز می‌خواند، اقدام قانونی انجام دهد.

او تصریح کرد: من و وکلایم این موضوع را پیگیری می‌کنیم. امروز این اتفاق برای من رخ داد؛ فردا برای زن دیگری اتفاق می‌افتد. این رفتار باید متوقف شود.

وی افزود: ما باید این نوع ذهنیت تبعیض‌آمیز را از بین ببریم و به اسلام‌هراسی پایان دهیم.

خبرگزاری حوزه