نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اختلال یادگیری چیست و چه نشانههایی دارد؟
ذهنهای درخشان و توانمندیهای منحصربهفرد کودکان دارای اختلال یادگیری با حمایت مناسب، تلاش و پشتکار، توانایی غلبه بر چالشهای خود را داشته تا به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کنند. کودک باهوش و دارای مشکل یادگیری، منحصربهفرد بوده و شما میتوانید برای رسیدن به پتانسیل کامل و شکوفایی استعدادهایش با درک نیازها و چالشهای خاص او حمایت و راهنمایی مناسب را داشته و کمککننده باشید. به یاد داشته باشید، امکان زمانبر بودن پیشرفت در کودکان دارای مشکل یادگیری نیاز به صبر، حوصله، تشویق و حمایت مداوم دارد تا با غلبه بر چالشهای خود، به پتانسیل کامل خود دست یابند.
درک مشکل یادگیری
طیف وسیعی از ناتوانیهای یادگیری و پردازش اطلاعات از جمله: دیسلکسی، دیس کالکولی، اختلال نقص توجه و تمرکز ناتوانیهای یادگیری غیرکلامی در مشکلات یادگیری وجود داشته که در زمینههای مختلفی مانند: خواندن، نوشتن، ریاضیات، حل مسئله و مهارتهای سازمانی میتوانند خود را نشان دهند.
نشانههای هشدار برای اختلال یادگیری که باید جدی بگیرید
دانشآموزان دارای مشکل یادگیری باوجود هوش بالا، ممکن است در موارد زیر با مشکل مواجه شوند:
این چالشها به منزله عدم توانایی یا نقص ذاتی در این کودکان نبوده و با بررسی نقش هوش، حمایت والدین و تابآوری، در مسیر موفقیت کودکان دارای اختلال یادگیری به آنها کمک خواهیم کرد.
نقش هوش در کودکان دارای اختلال یادگیری
باوجود چالشهای یادگیری، بسیاری از کودکان دارای اختلال یادگیری از هوش بالایی که نقش مهمی در توانایی یادگیری و حل مسئله دارد برخوردارند. این هوش، توانایی کمک در غلبه بر موانع، یافتن راههای جایگزین برای یادگیری را دارد. علاوه بر این، یکی از ویژگیهای بارز بسیاری از کودکان باهوش و دارای مشکل یادگیری، خلاقیت است که برای یافتن راهحلهای جدید و نوآورانه مشکلات خود استفاده میکنند.
حمایت والدین چگونه میتواند به این کودکان کمک کند؟
حمایت والدین در کمک به کودکان دارای اختلال یادگیری، برای رسیدن به موفقیت نقش حیاتی ایفا میکند.
ایجاد محیط امن و دوستداشتنی: احساس امنیت و اعتمادبهنفس به کودک با عشق، پذیرش و درک بیقیدوشرط برای روبروشدن با چالشهای خود
همکاری با مدرسه: همکاری در مورد نیازها و چالشهای او و برنامهریزی برای کمک به او با معلمان و متخصصان مدرسه فرزندتان
دریافت ارزیابی و مداخلات تخصصی: کمکگرفتن از یک متخصص آموزشوپرورش یا روانشناس کودک برای ارزیابی دقیق مشکل یادگیری فرزندتان، مداخلات تخصصی مانند آموزش انفرادی، برنامههای تقویتی و استراتژیهای یادگیری برای ارتقای اعتمادبهنفس و پیشرفت تحصیلی او
ایجاد عادات مطالعه مؤثر: کمک به فرزند برای برنامهریزی مطالعه و استفاده از تکنیکهای یادگیری مؤثر مانند: خلاصهنویسی و فلش کارت در محیط آرام و بدون حواسپرتی در خانه
تقویت عزتنفس: تمرکز بر نقاط قوت و دستاوردهای فرزندتان
تقویت عزتنفس در مسیر موفقیت کودکان دارای اختلال یادگیری: تمرکز بر نقاط قوت و دستاوردهای فرزندتان برای دنبال نمودن علایق و استعدادهای خود و تشویق برای انجام فعالیتهای ورزشی هنری یا اجتماعی برای سرعت و راحتی بیشتر درمان کودکتان، از او حمایت نموده تا نسبت به خودش احساس گناه نداشته باشد.
کودکان دارای اختلال یادگیری چگونه میتوانند به موفقیت برسند؟
کودکان دارای اختلال یادگیری باوجود چالشهای یادگیری، میتوانند با حمایت مناسب، تلاش و پشتکار به موفقیتهای چشمگیری دست یابند. برخی از راهکارهایی که توانایی کمک به موفقیت این کودکان را دارند عبارتاند از:
خطر بیشتری برای ابتلا به برخی از اختلالات روانشناختی مانند: اضطراب کودک، افسردگی و عزتنفس پایین در کودکان دارای اختلال یادگیری وجود دارد؛ بنابراین، حمایت مناسب و مداخلات زودهنگام، توانایی کاهش این خطر و ارتقای سلامت روان این کودکان را دارد. همچنین، استفاده از خدمات تخصصی و مشاوره از افراد متخصص در این راه، نیز جدی بگیرید.
روان رشد
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت