اتاق مادر و کودک در مساجد

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران: ایجاد اتاق‌های مادر و کودک در مساجد ضروری است تا کودکان بیشتری به مساجد جذب شوند.

نخستین نشست کارگروه مشورتی فرهنگی و اجتماعی بانوان منطقه ۱۰ با حضور نرگس معدنی‌پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، مهدی اخ‌الصنایع، شهردار منطقه ۱۰، مظاهری رئیس اداره بانوان منطقه و جمعی از بانوان فعال در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و ورزشی برگزار شد.

نرگس معدنی‌پور در این کارگاه اظهار کرد: منطقه ۱۰ با وجود وسعت محدود، جمعیت بالایی دارد و با چالش‌هایی نظیر کمبود سرانه‌های فرهنگی و اجتماعی روبه‌رو است.

وی افزود: اعضای شورای اسلامی در ادوار مختلف، از جمله شورای ششم، همواره در تلاش بوده‌اند تا بودجه‌های مناسبی برای رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی مناطق اختصاص دهند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به دغدغه‌های شهردار منطقه ۱۰ اشاره کرد و گفت: شهرداری در حوزه سرانه‌های اجتماعی و فرهنگی هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است، اما خوشبختانه شهردار منطقه در زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی، به ویژه در ارتباط با افراد کم‌برخوردار، دغدغه‌مند است.

معدنی‌پور ادامه داد: شهردار منطقه ۱۰ پیشنهاد تشکیل کارگروه مشورتی بانوان را مطرح کرد و من باکمال‌میل این پیشنهاد را پذیرفتم. نقش زنان در جامعه ما بسیار مهم است و باید به نقش آنها در تربیت فرزندان و درون خانواده توجه شود.

وی بر لزوم به‌کارگیری زنان در مدیریت شهری تأکید کرد و گفت: زنان با دیدگاه دقیق خود می‌توانند در مدیریت شهری تأثیرگذار باشند و باید از آنها به‌عنوان مدیران شهری استفاده کرد. نگاه مادرانه زنان به مسائل، نیاز امروز شهر تهران است.

معدنی‌پور افزود: در شهری که نگاه زنانه و مادرانه حاکم باشد، به نیازهای تمام اقشار، از جمله کودکان، سالمندان و معلولان توجه ویژه‌ای می‌شود.

وی با بیان اینکه شهر تهران باید خانواده محور شود، گفت: نیاز داریم که در تهران فضاهایی ایجاد شود که خانواده‌ها بتوانند به طور هم‌زمان از آن‌ها استفاده کنند و با یکدیگر تعامل داشته باشند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اجرای پروژه “من شهردارم” در منطقه ۱۰ خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم که ۳۰ درصد از پروژه‌های توسعه محلی در این منطقه از دل کارگروه مشورتی بانوان استخراج شود.

وی همچنین به‌ضرورت راه‌اندازی اتاق‌های مادر و کودک در مساجد اشاره کرد و گفت: این اتاق‌ها باید ایجاد شوند تا شاهد حضور بیشتری از کودکان در مساجد باشیم.

تشکیل کارگروه مشورتی فرهنگی و اجتماعی بانوان

در این مراسم، مهدی اخ‌الصنایع، شهردار منطقه ۱۰، با بیان اینکه حضور بانوان در مدیریت ارشد، افتخار منطقه است، از آغاز به کار کارگروه مشورتی فرهنگی و اجتماعی بانوان منطقه ۱۰ خبر داد.

وی بر اهمیت نگاه ویژه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به این کارگروه تأکید کرد و گفت: این کمیسیون ممکن است پراهمیت‌ترین و پرمحتواترین کمیسیون شورا باشد، زیرا موضوعات و طرح‌هایی که هر ساله از سوی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و ادارات زیرمجموعه آن در حوزه‌های مختلف به این کمیسیون ارسال می‌شود، نشان‌دهنده اهمیت آن است.

شهردار منطقه ۱۰ هدف از تشکیل این کارگروه را ایجاد تحولی فراتر از آنچه تاکنون در حوزه امور بانوان در این منطقه صورت‌گرفته، دانست و افزود: افرادی که امروز دور این میز نشسته‌اند، از بهترین‌های شهر تهران در حوزه فعالیت خود هستند و افراد تأثیرگذاری در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، خیریه، مدیریت مدارس، ورزش و… به شمار می‌روند.

وی استفاده از ظرفیت بانوان در جایگاه‌های مدیریتی را افتخاری بزرگ دانست و گفت: تلاش کرده‌ایم از دقت و مهارت زنان در مدیریت بهره‌برداری کنیم؛ به‌طوری که از میان سه مدیر میانی در معاونت فنی و عمران، دو نفر از بانوان هستند که پروژه‌های سنگین منطقه را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به تأکید شهردار تهران بر توجه به محله‌محوری یادآور شد: هم‌اکنون در منطقه ۱۰ طرحی را آغاز کرده‌ایم که در آن معتمدان و ساکنان محله‌ها به امور محله‌ها رسیدگی می‌کنند و هیئت‌امنای محلات که بخشی از آن را بانوان تشکیل می‌دهند، مسائل و موضوعات محله خود را مشخص می‌کنند و سپس مدیریت شهری در مورد آنها اقدام می‌کند.

شهردار منطقه در ادامه گفت: انتظار داریم این کارگروه بتواند مانند آنچه در محله‌ها انجام می‌شود، در حوزه بانوان منطقه نیز تصمیم‌گیری کند و حتی در اجرا حضور داشته باشد؛ ما نیز با همکاری کمیسیون محترم فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر به‌عنوان پشتیبان این کارگروه از مجموعه اقدامات و برنامه‌های آن حمایت خواهیم کرد.

همشهری