نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
سمیه الماسی، کارشناس حوزه ورزش اظهار کرد: در حوزه ورزش، زنان و مردان معمولاً اهداف، رویکردها و واکنشهای فیزیولوژیکی متفاوتی دارند. این تفاوتها اغلب تحت تأثیر عوامل زیستی است، با این وجود عوامل فرهنگی و اجتماعی نیز موثر هستند.
کارشناس حوزه ورزش تصریح کرد: تفاوتهای فیزیولوژیکی شامل قدرت و توده عضلانی است، مردان به طور کلی به دلیل سطح بالاتر تستوسترون، قدرت و توده عضلانی بیشتری دارند. این تفاوت هورمونی موجب میشود مردان به تمرینات با شدت بالا مانند وزنهبرداری تمایل داشته باشند.
الماسی افزود: زنان، با سطح پایینتر تستوسترون ممکن است رشد عضلانی آهستهتری داشته باشند، اما همچنان میتوانند از طریق تمرینات مقاومتی قدرت خود را افزایش دهند.
وی بیان کرد: مورد دیگر استقامت است. زنان معمولاً درصد بیشتری از چربی بدن دارند که میتواند بهعنوان منبع انرژی پایدار برای فعالیتهای استقامتی استفاده شود. همچنین، زنان نسبت به مردان، در تمرینات طولانیمدت و کمشدت، مقاومت بیشتری در برابر خستگی نشان میدهند.
سمیه الماسی تاکید کرد: به دلیل عوامل هورمونی مانند استروژن، زنان معمولاً انعطافپذیری بیشتری در مفاصل دارند که انجام ورزشهایی همچون پیلاتس یا یوگا را برای آنها آسانتر میکند.
کارشناس حوزه ورزش در ادامه گفت: اهداف ورزشی در مردان و زنان متفاوت است. مردان اغلب به دنبال افزایش قدرت و توانایی جسمی هستند و این موضوع باعث میشود که بیشتر به تمرینات قدرتی بپردازند، درحالیکه زنان بیشتر به تناسب اندام، انعطافپذیری و سلامت قلبی-عروقی اهمیت میدهند و تمریناتی مانند یوگا، تمرینات مقاومتی سبک و ایروبیک در بین آنها بیشتر مشاهده میشود.
وی افزود: سطح انرژی و عملکرد ورزشی زنان میتواند در طول چرخه قاعدگی تغییر کند، بهعنوان مثال، در فاز فولیکولی، استقامت و قدرت ممکن است بالاتر باشد، در حالیکه در فاز لوتئال، خستگی ممکن است افزایش یابد.
سمیه الماسی عنوان کرد: زنان به دلیل تفاوتهای ساختاری در نوسانات هورمونی و مفاصل، بیشتر مستعد برخی آسیبها مانند پارگی ACL هستند. تمرینات تقویتی و گرم کردن مناسب برای پیشگیری از آسیب ضروری است.
کارشناس حوزه ورزش بیان کرد: نوع تمرینات ترجیحی در زنان و مردان متفاوت است. مردان معمولا تمریناتی مانند وزنهبرداری، تمرینات اینتروال با شدت بالا، ورزشهایی مانند فوتبال، بسکتبال و راگبی، حرکات انفجاری و سرعتی و زنان تمرینات هوازی، یوگا و پیلاتس، تناسب اندام مبتنی بر حرکات سریع، تمرینات با وزن بدن و کشهای مقاومتی را انجام میدهند.
الماسی تصریح کرد: عوامل اجتماعی و فرهنگی نیز مهم است. انتظارات اجتماعی میتواند عادات ورزشی را تحت تأثیر قرار دهد، بهعنوان مثال، مردان اغلب تحت فشار اجتماعی برای ساختن عضلات و قویتر به نظر رسیدن قرار میگیرند، در حالیکه زنان به تناسب اندام تشویق میشوند.
وی عنوان کرد: علیرغم تفاوتها، هم زنان و هم مردان میتوانند از یک برنامه ورزشی متعادل که شامل تمرینات تعادل، انعطافپذیری، استقامتی و قدرتی باشد، بهرهمند شوند. کلید موفقیت در تمرکز بر تمرینات و تنظیم شدت آن با توجه به تواناییها و اهداف فردی است.
اخبار کوهپایه
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت