نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
اوتیسم در بروز بیرونی خود بسیار متنوع است و معمولاً با اختلال عصبی تکوینی شناسایی میشود که شامل مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیرکلامی، همچنین رفتارهای تکراری و علایق محدود است.
یکی از اطلاعات غلط رایج این است که واکسنها باعث بروز اوتیسم میشوند. این افسانه در سال ۱۹۹۸ توسط دکتر اندرو ویکفیلد آغاز شد که مطالعه نامعتبر او به اشتباه واکسن MMR (سرخک، اوریون و سرخجه) را با اوتیسم مرتبط کرد.
درحالیکه واکسیناسیون برای سلامت کودکان، محافظت در برابر بیماریهای جدی و جلوگیری از شیوع بیماریها بسیار حیاتی است.
اوتیسم بهعنوان یک اختلال طیفی شناخته میشود، به این معنی که در هر فرد به شکل متفاوتی بروز میکند و این موضوع درک ما از این بیماری را محدود میکند.
تنوع رفتارها، تواناییها و چالشهای مرتبط با اوتیسم اغلب باعث سردرگمی میشود و تشخیص تأثیرات منحصربهفرد آن بر افراد را دشوار میسازد.
به دلیل عوامل مختلفی از جمله آگاهی محدود، باورهای منسوخ و پیچیدگی این بیماری، اطلاعات غلط و افسانههای زیادی درباره اوتیسم وجود دارد.
درگذشته، اوتیسم بهدرستی درک نمیشد و این موضوع منجر به فرضیات نادرستی درباره علل و درمان آن شد.
بهعنوانمثال، نظریههای اولیه بهاشتباه تربیت نادرست والدین یا آسیبهای عاطفی را مقصر بروز اوتیسم میدانستند که این امر به انگ و سرزنش نادرست افراد مبتلا منتهی میشد.
باوجود پیشرفتهای تحقیقاتی، برخی از ایدههای منسوخ هنوز هم پابرجا هستند. یکی از افسانههای رایج درباره اوتیسم، بسیاری از والدین را از واکسینه کردن نوزادان خود بازمیدارد.
این افسانه والدین را به این باور میرساند که اوتیسم به دلیل واکسیناسیون ایجاد میشود و ریشه در نظریات گروهی از محققان دارد.
در سال ۱۹۹۸، گروهی از محققان بریتانیایی ادعا کردند که واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) موجب بروز اوتیسم میشود.
شورای پزشکی عمومی انگلستان این مقاله را رد کرد، اما در آن زمان نگرانی و بحثهای زیادی در سطح جهانی به راه افتاد.
در نهایت، مجلهای که این مطالعه را منتشر کرده بود، آن را پس گرفت و چندین تحقیق بعدی هیچ مدرکی برای اثبات ارتباط بین واکسنها و اوتیسم پیدا نکردند.
محقق موردنظر دکتر اندرو ویکفیلد بود. یک مقاله تحقیقاتی توضیح میدهد که او در ابتدا گزارش داد که ویروس سرخک مسئول ضایعات روده بزرگ در بیماری کرون است.
اگرچه این نظریه بهسرعت رد شد، ویکفیلد تحتتأثیر مواردی قرار گرفت که در آن کودکان بهظاهر درحالرشد طبیعی، پس از دریافت واکسن سهگانه MMR علائم اوتیسم را نشان میدادند.
باوجود اشتباه قبلیاش در مورد بیماری کرون، او فرضیهای را مطرح کرد مبنی بر اینکه ویروس سرخک باعث ایجاد ضایعات التهابی در روده بزرگ میشود و نفوذپذیری آن را مختل کرده و پروتئینهای نوروتوکسیک را به جریان خون و مغز میرساند که در نتیجه موجب بروز اوتیسم میشود.
چرا واکسیناسیون برای کودکان اهمیت دارد و والدین نباید از آن غافل شوند؟
واکسیناسیون برای کودکان بسیار حیاتی است؛ زیرا آنها را در برابر بیماریهای جدی مانند سرخک، فلج اطفال و سیاهسرفه محافظت میکند. واکسنها سیستم ایمنی بچهها را تقویت کرده و به آنها کمک میکنند تا عفونتها را دفع کنند.
ایمنسازی نهتنها از سلامت کودکان بلکه از سلامت کل جامعه نیز محافظت میکند. واکسیناسیون افراد آسیبپذیر، مانند نوزادان و سالمندان که ممکن است سیستم دفاعی کافی نداشته باشند، را از ابتلا به بیماریها مصون میسازد.
بااینحال، وجود دیدگاههای نادرست درباره واکسیناسیون میتواند احتمال شیوع بیماریها را در بین کودکان افزایش دهد و آنها را در معرض بیماریهای قابلپیشگیری قرار دهد.
بدون شک، واکسنزدن به تأمین سلامت طولانیمدت بدن و جلوگیری از رنجهای بیمورد، ایمن و مؤثر است.
ایسنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت