نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
جلسه خواستگاری مخصوصاً اگر شیوه آشنایی به شکل سنتی باشد، اولین دیدار و آشنایی خانوادهها است. طبیعتاً مسائل زیادی وجود دارند که خانوادهها میخواهند درباره یکدیگر بدانند؛ اما نمیشود همه سوالها در یک جلسه پرسیده و پاسخ داده شوند.
در این مطلب قصد داریم به سوالاتی که مناسب جلسه اول است و خانواده داماد در خواستگاری باید بپرسند، بپردازیم.
قبل از بررسی موارد، باید شرایط مختلف جلسه خواستگاری را در نظر بگیریم. طبیعتاً فضای جلسه خواستگاری در شرایطی که خانوادهها یا دختر و پسر یکدیگر را میشناسند با شرایطی که هیچ اطلاعات و آشنایی قبلی وجود ندارد، بسیار متفاوت است.
فارغ از اینکه طرفین یکدیگر را میشناسند یا خیر، استرس شدید همه حضار باعث میشود تا مکالمات یا صحبتهای حاشیهای در رابطه با اقتصاد، وضعیت آبوهوا و سیاست شروع شود! از این صحبتهای حاشیهای فرار نکنید و احساس نکنید که وقت همگی در حال تلفشدن است! این مکالمات حاشیهای باعث میشود تا استرس حاضرین کمتر شود و بتوانند هنگام صحبتکردن درباره مسائل اصلی و مهم، ارتباط بهتری با یکدیگر برقرار کنند.
معمولاً در جلسه خواستگاری، پدر داماد یا پدر عروس به عنوان بزرگترهای جمع به موضوعات اصلی اشاره میکنند و مکالمات اصلی شروع میشود. بهخاطر داشته باشید که معرفی اولیه خود را بسیار مختصر اما مفید انجام دهید و از اضافهگویی پرهیز کنید.
از طرف دیگر، در جلسه خواستگاری اول توصیه میشود تا دختر و پسر تا حد ممکن کمتر صحبت کنند و به خانوادهها اجازه آشنایی با یکدیگر را بدهند. البته به شرطی که زمان خصوصی برای آشنایی دختر و پسر باهم اختصاص داده شود.
بیشترین توجه در جلسه خواستگاری بر داماد و پدر داماد است. در نظر داشته باشید که در تمام طول جلسه، احترام به خانواده عروس را مدنظر داشته باشید تا سوتفاهمی پیش نیاید.
پدر داماد در معرفی خود و خانوادهاش بهتر است درباره این مسائل صحبت کند:
معمولاً پس از این صحبتها، پدر عروس نیز به موارد مشابهی اشاره خواهد کرد و نیازی به پرسیدن سوال نیست. فقط در صورتی که این حرفها توسط خانواده عروس زده نشد باید سوال پرسیده شود.
نقش مادر داماد در خواستگاری
نمیتوان نقش پررنگ مادر در تصمیمها و انتخابهای پسر بهخصوص ازدواج را نادیده گرفت. به همین دلیل معمولاً خانواده عروس و مخصوصاً عروس، حساسیت بیشتری نسبت به خود در مقابل مادر داماد دارند. با وجود اینکه به دلیل سنت و فرهنگ ما پدر داماد و عروس شروعکننده حرفها هستند، اما معمولاً مهمترین حرفها توسط مادر عروس و مادر داماد و زده میشود!
با توجه به اهمیتی که مادر در فرهنگ و دین ما دارد، نظرات وی درباره پسر خود قطعاً برای خانواده عروس بسیار مهم است. مادر داماد در حرفهای خود بهتر است به این موارد اشاره کند:
معمولاً ساختار جلسات خواستگاری بهخصوص به صورت سنتی به این شکل است که خانواده داماد پس از معرفی خود، صحبتهای خانواده عروس را میشوند و پس از آن، صحبتهای چالشی تازه شروع میشود! وجود این صحبتها برای آشنایی کافی خانوادهها از یکدیگر ضروری است. مسائل سیاسی، عقیدتی و مذهبی، نظرات شخصی در مورد شغل داماد و عروس و مسائلی از این است، بخشی از این صحبتهای چالشی محسوب میشوند.
بهخاطر داشته باشید که نیازی نیست این صحبتها نتیجه مشخصی داشته باشند و بیش از حد وارد جزئیات شوید. همینکه کمی درباره باورها و عقاید خود صحبت کنید، کفایت میکند. از سوی دیگر، چون در فرهنگ ما برای خواستگاری همیشه خانواده داماد قدم اول را بر میدارند، انتظار میرود تا شروع صحبتها و پرداختن به سوالات، از طرف خانواده داماد باشد. البته این یک قانون نیست؛ اما به عنوان یک آدابورسوم بهتر است به آن آگاه باشید.
در ادامه به برخی از نکات ضروری که خانواده داماد باید رعایت کنند، میپردازیم:
کلام آخر
جلسه خواستگاری، بهخصوص جلسه اول، پراسترسترین تجربه هر خانواده است. فارغ از اینکه زوج و خانوادهها چقدر از یکدیگر آشنایی دارند، این استرس در هر شرایطی وجود دارد و خانوادهها، بهخصوص بزرگترها باید به کمک روشهای مختلف این استرس را از بین ببرند تا امکان گفتگوی مفید فراهم شود.
مشاوره روانشناسی پل
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت