نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
طلاق میتواند منجر به تغییرات اساسی در زندگی یک مرد شود. علاوه بر چالشهای مختلف، احساسات پیچیده مانند غم، خشم، گناه و انزوا بر سلامت روان مردان تأثیر میگذارد.
به همین علت برای مقابله با اثرات منفی طلاق باید با حمایت مناسب، خود مراقبتی و ایجاد استراتژیهای مقابلهای سالم به زندگی جدید روی آورد.
طلاق برای مردان سختتر از زنان
بر اساس تحقیقات انجام شده، مردان پس از طلاق به نسبت زنان بیشتر خوشبختی و سلامتی خود را از دست میدهند.
مردان ترجیح میدهند فرآیند سوگواری را نادیده بگیرند
پس از طلاق، اکثر مردان از فرآیند سوگواری اجتناب میکنند چراکه بیشتر آنها نمیدانند چگونه غم از دست دادن را ابراز کنند و ترجیح میدهند احساس خود را سرکوب میکنند.
با سرکوب احساسات و برای مقابله با وضعیتی که در آن هستند ممکن است به سمت سازگاریهای مخرب مانند سوء مصرف مواد، سوء مصرف الکل یا رفتارهای جنسی بروند و آینده خود را نیز به سمت نابودی بکشانند.
مشکلات سر راه سلامت فیزیکی مردان پس از طلاق
بیخوابی، کاهش یا افزایش وزن، اضطراب و افسردگی نمونه مشکلاتی است که ممکن است مردان آن را تحربه کنند. علاوه بر این، استرس حفظ تعادل مالی خود به دلیل پرداخت مهریه و نفقه فرزند بر سلامت روحیشان اثرگذار است. از دست دادن هویت و مشکلات عزت نفس از دیگر مشکلاتی بوده که آنان به دلیل این شکست تجربه خواهند کرد که همه این موارد ممکن است آنها را مستعد بیماری قلبی و سکته مغزی کند.
بازگشت سریع به زندگی جدید
از آنجایی که اکثر مردان برای سوگواری از دست دادن ازدواج خود وقت نمیگذارند، بلافاصله به زندگی بازمیگردند و وارد روابط جدید میشوند و آن را راهی برای فرار از درد میدانند چراکه اکثر آنها ترجیح میدهند بعد از طلاق تنها نباشند. هرچند که این کار اغلب منجر به روابط پر مشکل و احتمالاً طلاق در ازدواج دوم آنها میشود.
زندگی مردان پس از طلاق میتواند بسیار دشوار و پیچیده باشد
اغلب، مردان به حمایت عاطفی و عملی همسران خود وابسته هستند. همسران در بسیاری از موارد نقش دوست، مشاور و پشتیبان را ایفا میکنند. با طلاق، این شبکه حمایتی از مردان گرفته میشود. در نتیجه، برخی مردان ممکن است تصمیمات غیرعقلانی اتخاذ کنند و به تدریج دچار مشکلات جدی شوند.
زنان به عنوان مراقبتکننده اصلی خانواده شناخته میشوند و مردان نقش تامینکننده را بر عهده دارند که در اثر طلاق و دوری از خانواده و فقدان نقش تامینکننده، اثرات مخربی بر مردان خواهد داشت.
چند راهکار برای گذر از روزهای سخت بعد از طلاق
گریه کنید، استراحت کنید، مرخصی بگیرید، از جمعهای خانوادگی فاصله بگیرید، فیلمهای غمگین تماشا کنید، به عکسها و فیلمهای عروسی نگاه کنید و احساسات منفی خود را بروز دهید تا با افکار و احساسات پس از طلاق کنار بیایید.
ممکن است در طپل زندگی مشترک خود را با خواسته و انتظارات همسرتان تطبیق داده باشید پس بهتر است به بررسی اهداف شخصی، ارزشها و مسیر زندگی پرداخته و کنترل زندگی را به دست گرفته و تصمیمگیریهای مستقل را آغاز کنید.
ایجاد شبکه اجتماعی جدید و مستقل از زندگی زناشویی میتواند به حفظ سلامت روان و ایجاد تعادل در زندگی کمک کند پس از جمعهای قضاوت کننده دوری کنید و در جمعهایی که شما را پذیرا هستند حضور پیدا کنید.
به هیچ عنوان فرزند خود را درگیر مشکلات و اختلافات خود با همسر سابقتان نکنید و با او برایسرپرستی توافق کنید. برای فرزندان خود به اندازه کافی زمان بگذارید و زمانی را برای تفریح با آنها اختصاص دهید؛ آنها به هر دوی شما نیاز دارند.
ممکن است احساس تنهایی، عدم امنیت، سردرگمی و ناراحتی شدید را تجربه کرده و توانایی مقابله با آنها را نداشته باشید پس بهتر است برای رسیدن به آرامش با یک متخصص صحبت کنید تا به شما در یافتن قدرت درونی کمک کند.
ممکن است احساس بیهدفی کنید. لیستی از تمام کارهایی که میخواستید انجام دهید اما به دلایل مختلف نتوانستید، تهیه کنید و مسئولیت زندگی خود را برعهده بگیرید و آینده خود را تعیین کنید.
طلاق در مردان بالای ۴۰ سال ممکن است دشوارتر باشد
به دلیل اینکه ممکن است بسیاری از مردان در این سن در مراحل پیشرفتهای از زندگی حرفهای خود قرار داشته و دارای ساختار زندگی مشخصی از جمله محل سکونت، شغل، روال روزانه و صاحب فرزند یا فرزندانی هستند، طلاق میتواند تأثیرات قابل توجهی بر زندگی آنها بگذارد.
یادگیری زندگی مجردی، نقشپذیری به عنوان پدر تنها و بازسازی اعتماد به نفس برای ورود مجدد به دنیای روابط عاطفی، حضانت فرزندان و بازسازی هویت شخصی از جمله مواردی است که ممکن است مردان در این سن بعد از طلاق تجربه کنند.
با این حال، با پشتکار، تعهد و اراده برای بهبودی و پیشرفت، مردان بالای ۴۰ سال میتوانند پس از طلاق، زندگی سالم، پویا و رضایتبخش را تجربه کنند. در صورت نیاز به راهنمایی در این مسیر، توصیه میشود با یک درمانگر مشورت نمایید.
مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی مکث
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت