تحلیل خبر؛

نامه‌ای از مادران غزه به جهان

چندی پیش دیده‌بان حقوق بشر اروپا و مدیترانه در بیانیه‌ای اعلام داشتند: شمال نوار غزه باید به عنوان منطقه فاجعه‌دیده نامگذاری شود و کمک‌های فوری هرچه سریعتر به این منطقه رسیده و رژیم صهیونیستی ملزم به پایان نسل‌کشی است.

خبر اصلی:

« خبرگزاری نیوز آن گزارش داد؛ علا، مادری که نوزاد خود را اخیرا در غزه به دنیا آورد، در نامه‌ای با تشکر از کادر درمانی خستگی‌ناپذیری که به او کمک کردند نوزادش را در بیمارستان صحرایی به دنیا بیاورند، نوشت: صدای موشک‌ها و بمب‌ها بلندتر از خوشحالی من بود، اما تصمیم گرفتم با نوزاد کوچکم بر همه مشکلات غلبه کنیم. وضعیت زنان باردار در غزه فاجعه آمیز است: آنها خسته، ضعیف از گرسنگی، با خدمات بهداشتی تقریباً نابود شده هستند و هیچ یک از بیمارستان ها به طور کامل فعال نیست، آنها مکان های کمی برای مراقبت و درمان دارند. تاثیر  جنگ در غزه بر زنان و دختران وحشت انگیز است: بیش از  ۵۰۰۰۰۰ زن دسترسی به خدمات حیاتی مانند مراقبت های قبل و بعد از زایمان، تنظیم خانواده و درمان عفونت ها را از دست داده اند. بیش از ۱۷۰۰۰ زن باردار در مراحل شدید گرسنگی هستند.»

تحلیل خبر:

گستره‌ی جنگ تحمیلی که رژیم غاصب صهیونیستی و حامی درجه یک آن «ایالات متحده آمریکا» به پا کرده‌اند، تنها دامان غزه و کرانه باختری را نگرفته است.

لبنان، سوریه، یمن و حتی ایران را نیز به این جنگ به طرق مختلف کشانده است. با این وجود می‌توان گفت بار اصلی آسیب‌های این جنگ بر دوش ملت مظلوم غزه می‌باشد. محاصره اقتصادی، غذایی و دارویی بر شاهراه زندگی سخت و پرامید مردم غزه فشار آورده و آنان را بیش از گذشته متحمل خسارات عدیده می‌کند.

چندی پیش دیده‌بان حقوق بشر اروپا و مدیترانه در بیانیه‌ای اعلام داشتند: شمال نوار غزه باید به عنوان منطقه فاجعه‌دیده نامگذاری شود و کمک‌های فوری هرچه سریعتر باید به این منطقه رسیده و رژیم صهیونیستی ملزم به پایان نسل‌کشی است.

پیش‌تر نیز دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده بود هزاران خانواده فلسطینی ساکن در غزه همچنان فرزندان خود را در گورهای دسته جمعی ایجاد شده در این باریکه دفن می‌کنند. شمار گزارش‌های دیده‌بان‌های حقوق بشر سازمان ملل در رابطه با بحرانی بودن وضعیت سلامت در غزه بسیار است.

این روزها آنچه تازگی پیدا کرده است همراهی سازمان ملل با تروریست‌های اشغالگر فلسطین است. این روزها علیرغم حملات تروریستی وحشیانه رژیم اشغالگر قدس؛ پاره نمودن قطعنامه‌های سازمان ملل توسط نماینده این رژیم در سازمان ملل متحد و حملات این رژیم به نیروهای ویژه سازمان ملل در بیروت سبب شد تا این رژیم از سازمان ملل اخراج شود.

آنچه اما دیده شد مدارای بی‌حساب و کتاب این نهاد بین‌المللی با رژیم صهیونیستی بوده است. این عدم انزوایی که سازمان ملل در نسبت با اسرائیل پیش گرفته است خود سبب شراکت این سازمان در شدت خوی ددمنشانه اسرائیل شده است.

می‌توان گفت این نامه‌ی مادری از اهالی ستم‌کشیده اما مقتدر غزه علاوه بر انعکاس صدای حقیقی فلسطین؛ به تبیین ذات بیزار از صلح سازمان ملل و رژیم اشغالگر قدس برای جهانیان نیز پرداخته است.  

صغری عاشوری