ترجمه اختصاصی؛

موج شکایت از سالن‌های زیبایی در الجزایر، دولت را به واکنش واداشت

در پی افزایش شکایت زنان، وزارت بازرگانی الجزایر کمپینی را علیه سالن‌های آرایش و زیبایی آغاز کرده است.

از آغاز این کمپین تا کنون، ادارات نظارت و مبارزه با تقلب وابسته به وزارت بازرگانی و تنظیم بازار ملی، حدود ۱۶۰۰ تخلف مربوط به انجام فعالیت‌های پزشکی و شبه پزشکی توسط افراد غیرمتخصص، به‌ویژه در سالن‌های زیبایی، مراقبت‌های بدنی و آرایشگاه‌ها را ثبت کرده‌اند.

بدشکلی به دلیل تزریق فیلر

در جریان این کمپین، زنی به نام آسماء چگونگی فریب‌خوردن خود توسط تبلیغات یکی از محصولات سالن‌های آرایش و زیبایی در شبکه‌های اجتماعی را برملا کرد. این محصول،  فیلری برای لب‌ها بود که قیمتی بسیار پایین‌تر از سایر سالن‌ها داشت. او به «العربیه ‌نت» گفت که پس از بی‌حسی و انتقال به اتاق تزریق، متوجه شد که سرنگ قبلا استفاده شده است و این موضوع باعث تعجب او شد، اما کارکنان سالن زیبایی او را آرام کردند.

وی افزود: «در واقع،  نتیجه تا اندازه زیادی رضایت‌بخش بود و من حتی مبلغ بیشتری از مبلغ خواسته شده را به‌عنوان قدردانی پرداخت کردم. اما پس از چند هفته،  لب‌هایم به گونه‌ای باد کرد که ظاهرم را کاملا تغییر داد.  چند روز قرص مسکن مصرف کردم، اما هیچ تغییری نکرد».

او تأکید کرد که چند روز از درد شدید و تغییر شکلش رنج می‌برد. وی ادامه داد: «وقتی به کلینیک رفتم که در واقع یک آپارتمان در یک ساختمان بود،  به من گفتند که زنی که تزریق را انجام داده دیگر آنجا کار نمی‌کند و هیچ‌کس، حتی مسئولین حاضر نشد اطلاعاتی درباره ماده تزریق شده به من بدهد که این موضوع انجام هر نوع عمل برای خارج کردن آن را سخت می‌کند، چراکه پزشکان از ریسک کردن می‌ترسند.»

درخواست تعیین سن قانونی

صابر حفناوی،  متخصص زیبایی در الجزیره توضیح داد که «رقابتی بین زنان به‌ویژه برای انجام عمل‌های زیبایی مختلف وجود دارد. حتی زنانی که نتایج رضایت‌بخشی از عمل زیبایی خود دریافت می‌کنند، به دنبال عمل‌های بیشتر هستند و به این ترتیب در دام عمل‌های زیبایی غیر اصولی می‌افتند.»

وی همچنین تأکید کرد که «مهم‌ترین دلیل شکست عمل‌های زیبایی این است که افراد متقاضی هیچ اطلاعی از جزئیات آن ندارند، به طوری که حتی برای افراد زیر ۱۸ سال نیز انجام می‌شود زیرا قانون الجزایر مانع آن نیست، اما اصل بر این است که این عمل‌ها برای افرادی انجام شود که رشد استخوانی و رشد بافت نرم بین پوست آن‌ها کامل شده است.»

وی خواستار تعیین «حداقل سن قانونی برای انجام عمل‌های زیبایی یا اخذ مجوز از سرپرست متقاضی» و «نظارت دقیق بر شرایط سالن‌های زیبایی» شد.

قانونی برای ساماندهی سالن‌های زیبایی

فادی تمیم، هماهنگ کننده ملی سازمان راهنمایی و حفاظت از مصرف‌کننده، از تدوین قانونی توسط مقامات الجزایری برای بازنگری در فعالیت سالن‌های زیبایی خبر داد. وی در گفتگو با «العربیه‌نت» گفت: «این سازمان با کمیته اخلاق پزشکی و مسئولینی از وزارت بازرگانی، برای بحث درباره قانونی جدید با هدف تعیین مرزهای قانونی مشاغل زیبایی، به ویژه تخصص‌هایی مانند طب سوزنی چینی، ماساژ، حجامت و غیره  دیدار کرد.»

تمیم همچنین توضیح داد که این اقدام به دلیل «انحراف سالن‌های آرایش از مسیر اصلی خود و فعالیت‌های غیر قانونی آن‌ها است. این مراکز باید به فعالیت‌های پیشین خود بپردازند؛ فعالیت‌هایی که قبل از دخالت در جراحی‌های زیبایی انجام می‌دادند.»

سوءاستفاده

وی همچنین افزود که اگرچه این سالن‌ها واجد شرایط انجام این فعالیت‌ها نبودند، «اما صاحبان آن‌ها از بی‌توجهی مقامات برای تقویت این فعالیت سودآور سوءاستفاده کردند‌.»

وی از «انجام نادرست عمل‌های زیبایی، از جمله بدشکلی‌ها و اشتباهات و تجاوزات اخلاقی خبر داد، چون این سالن‌ها ادعای قربانیان خود را نمی‌پذیرند و ممکن است در صورت درخواست قربانیان برای پیگیری شکایات خود آن‌ها را تهدید کنند.»

دستگاه‌ها و داروهای بدون مجوز

لازم به ذکر است که از بین ۹۱۹۱ مداخله، وزارت بازرگانی ۱۵۸۵ تخلف را به ثبت رسانده،  ۱۵۱۴ گزارش قضایی صادر کرده و ۱۱۰ فروشگاه را تعطیل کرده است.

از جمله رایج‌ترین تخلفات، استفاده از ابزارها و دستگاه‌های جراحی خاص بدون مجوز،  داروها،  پمادها و مواد پزشکی تاریخ مصرف گذشته (۴.۲ تن از آن‌ها مصادره شده است) توسط متخصصانی است که آموزش پزشکی ندیده‌اند.

پایگاه خبری نساء FM