علت ریزش موی جلوی سر در زنان

آلوپسی فیبروزان فرونتال معمولاً با گذشت زمان بدتر می‌شود و پزشکان متخصص پوست و مو می‌توانند از روش‌های درمانی برای کاهش ریزش مو در این نواحی از سر بهره ببرند، اما این درمان‌ها قادر به بازگرداندن موهای از دست رفته نیستند.

ریزش موی ناحیه جلوی سر در زنان که به آن «آلوپسی فیبروزان فرونتال» (FFA) گفته می‌شود، اغلب در نواحی جلویی و کناری سر رخ می‌دهد و ممکن است بر ابروها، مژه‌ها و سایر بخش‌های بدن نیز تأثیر بگذارد.

این عارضه می‌تواند به دلایل مختلفی مانند واکنش‌های خودایمنی، مشکلات ژنتیکی یا عوامل هورمونی ایجاد شود. پزشکان معمولاً با معاینه فیزیکی و انجام بیوپسی پوست، آلوپسی فیبروزان فرونتال را تشخیص می‌دهند و درمان آن شامل مصرف داروهایی برای کاهش ریزش مو است.

عوامل مستعدکننده ریزش موی جلوی سر

این عارضه بیشتر زنان را پس از یائسگی و معمولاً در سنین بالای ۵۰ سال درگیر می‌کند، اما برخی زنان و دختران جوان در حدود ۲۰ سالگی نیز ممکن است ریزش مو در ناحیه پیشانی را تجربه کنند. زنان آفریقایی‌تبار نیز معمولاً کمی زودتر، گاهی در اوایل ۴۰ سالگی، به این مشکل دچار می‌شوند. مردان نیز به نوع دیگری از ریزش مو مبتلا می‌شوند و به ندرت دچار آلوپسی فیبروزان فرونتال می‌شوند.

افرادی که در شرایط زیر قرار دارند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به این عارضه باشند:

سابقه خانوادگی ریزش موی جلوی سر

آکنه روزاسه

بیماری تیروئید

دیابت نوع ۲

علل بروز این عارضه در زنان

متخصصان هنوز علت دقیق ریزش موی جلوی سر در زنان را نمی‌دانند، اما به موارد زیر مشکوک هستند:

بیماری خودایمنی: زمانی که سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند. این نوع ریزش مو ممکن است ناشی از بیماری خودایمنی (لیکن پلان) باشد که باعث التهاب و زخم پوست سر می‌شود.

ژنتیک: ریزش مو در جلوی سر ممکن است در خانواده‌ها مشاهده شود.

هورمون‌ها: بیشتر زنان مبتلا به این عارضه، یائسه هستند.

جراحی‌ها: گاهی اوقات لیفت صورت یا کاشت مو نیز در بروز این مشکل نقش دارد.

به گفته متخصصان «کلینیک کلیولند»، عوامل محیطی نیز ممکن است در بروز این نوع ریزش مو در زنانی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند، مؤثر باشد. این عوامل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • قرار گرفتن در معرض آفتاب
  • عفونت‌های ویروسی
  • داروها
  • آلاینده‌های غذایی
  • ضدآفتاب‌ها

اگرچه در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد، اما درمان‌هایی وجود دارند که می‌توانند به کند کردن پیشرفت آن کمک کنند. پزشک شما ممکن است ترکیبی از داروها را برای شما تجویز کند.

سرعت پیشرفت آلوپسی فیبروزان فرونتال در افراد مختلف متفاوت است. در برخی موارد، ریزش مو ممکن است بدون درمان بدتر شود، خط رویش مو عقب‌تر برود و یا لکه‌های طاسی به وجود آید. در عوض، در برخی از زنان

ریزش مو به طور خود به خود متوقف می‌شود.

باشگاه خبرنگاران دانشجویی