علاقمندی زنان مسن ژاپنی به زندان!

اتاق‌های آن پر از افراد سالمند و ناتوانی است که در راهروهای آن به آرامی راه می‌روند؛ اما این یک خانه سالمندان نیست، بلکه بزرگترین زندان زنان در ژاپن است.

این روایت شبکه خبری سی‌ان‌ان از یک زندان زنان در ژاپن است که کارکنان آن به افراد سالخورده برای کارهایی مانند مصرف دارو، راه رفتن، غذا خوردن و حمام کردن کمک می‌کنند.

سی‌ان‌ان درباره این مکان می‌نویسد: جمعیت اینجا نشان‌دهنده جامعه سالخورده ژاپن است. مشکل فراگیر تنهایی براساس اظهارات نگهبانان، برای بعضی از زندانیان مسن آنقدر حاد است که ترجیح می‌دهند در زندان باشند.

تاکایوشی شیراناگا، افسر زندان زنان «توچیگی» واقع در شمال توکیو، در جریان بازدید سی‌ان‌ان از این مکان در ماه سپتامبر گفت: «حتی افرادی هستند که می‌گویند ماهانه ۲۰ هزار یا ۳۰ هزار ین (۱۳۰ تا ۱۹۰ دلار) می‌پردازند تا برای همیشه در اینجا زندگی کنند.»

یک زن ۸۱ ساله با نام مستعار آکیو که به جرم دزدی از فروشگاه در زندان است، گفت: افراد بسیار خوبی در این زندان هستند. شاید این زندگی برای من بهترین حالت باشد.

زنان در توچیگی پشت میله‌ها زندگی می‌کنند و باید در کارخانه‌های زندان کار کنند، با این وجود برخی این وضعیت را دوست دارند به این دلیل که آن‌ها مراقبت‌های بهداشتی رایگان، مراقبت از سالمندان و وعده‌های غذایی منظم را دریافت می‌کنند.

این درحالی است که آنها در خارج از زندان خانواده و دوستی ندارند. یوکو ۵۱ ساله، یکی از زندانیان در ۲۵ سال گذشته پنج بار به اتهام مواد مخدر روانه زندان شده است. او گفت که هر بار که او بر می‌گردد، تصور می‌کند که جمعیت زندانیان سالخورده‌تر می‌شوند.

یوکو ژاپن که سی‌ان‌ان به دلایل حفظ حریم شخصی او را با این نام مستعار در گزارش آورده است، گفت: برخی افراد به طور عمدی مرتکب جرم می‌شوند تا اگر پولشان تمام شد، دوباره به زندان بیایند.

آکیو سختی فقر و تنهایی را به خوبی می‌داند. این دومین دوره او در زندان است، بعد از اینکه پیشتر در دهه ۶۰ از زندگی خود به دلیل دزدیدن غذا دستگیر شده بود.

او گفت: «اگر سبک زندگی راحت و ثبات مالی داشتم، هرگز این کار را انجام نمی‌دادم.»

هنگامی که آکیو دومین سرقت خود را انجام داد، با حقوق بازنشستگی «بسیار کم» روزگار می‌گذراند که فقط هر ۲ ماه یکبار پرداخت می‌شد.

با حمایت کم از طرف خانواده، آکیو دیگر به آینده و اینکه چه اتفاقی برایش رخ می‌دهد، اهمیت نمی‌دهد. پسر ۴۳ ساله‌اش که پیش از زندانی شدن با او زندگی می‌کرد، بیشتر مواقع به او می‌گفت: ای کاش می‌رفتی.

در مناطق مختلف ژاپن، تعداد زندانیان ۶۵ ساله یا بیشتر، از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ چهار برابر افزایش پیدا کرده است و این ماهیت زندانی شدن را تغییر داده است.

شیراناگا افسر زندان توچیگی گفت: الآن باید پوشک آنها را عوض کنیم، به آنها کمک کنیم به حمام بروند و غذا بخورند. اینجا بیشتر به خانه سالمندان شباهت دارد تا زندانی پر از مجرمان محکوم.

جمعیت سالمندان در ژاپن در حال افزایش است و براساس اظهارات دولت توکیو تا سال ۲۰۴۰ به ۲.۷۲ میلیون کارگر مراقبتی نیاز خواهد داشت.

توکیو در حال حاضر تلاش می‌کند تا افراد بیشتری را برای ورود به این صنعت تشویق و کارگران خارجی را برای مراقبت از سالمندان استخدام کند.

ایرنا