نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
«ای کاش مرجان و کیوان عباسی که این همه سال از شبکه منوتو پشتیبانی کردند، میگفتند که بانی این امر خیر «حامی شبکه منوتو» چه کسی بوده است؟» این دغدغه و افسوس مجری یکی از شبکههای ضدانقلابی است که در واکنش به اتمام فعالیت شبکه منوتو بیان کرده است. اما باید پرسید که منظور این افراد از امر خیر چه چیزی است؟!
شبکه منوتو یکی از پربینندهترین شبکههای ضدانقلابی بود که بیش از ۱۳ سال پیش فعالیتهای خود را در حوزه سرگرمی و با شعار «شبکه خانواده وفرهنگ» شروع کرد. همچنین با ساخت برنامههایی مانند بفرمایید شام، شب جمعه، استیج سالیتاک، منوتوپلاس و شعر یادت نره تلاش کرد تا مخاطب جذب کند.
با این وجود در طول چند سال فعالیتهای خود را کم کم به سمت برنامههایی با مضامین سیاسی تغییر داد و با ساخت برنامههایی مانند اتاق خبر، روبهرو و امیدam، آن روی سکه خود را رو کرده و چهره اصلی خودش را نشان داد. حتی در یک سال اخیر برنامههای سرگرمی منوتو به تریبونی برای بیان خواستههای سیاسی و دغدغههای این شبکه ضدانقلاب تبدیل شده بود.
کیوان عباسی فردی بهایی است که متولد استرالیا است و چندین سال در اسرائیل تحصیل کرده است. او با همکاری همسرش مرجان عباسی شبکه منوتو را تاسیس و مدیریت میکردند. جای این سوال وجود دارد که چرا افرادی که در ایران به دنیا نیامدهاند و با فرهنگ ایرانی – اسلامی آشنایی ندارند، باید برای ارتقا فرهنگ ایرانی تلاش کرده و هزینههای هنگفتی را برای ساخت برنامه بپردازند؟ تلاشی چندین ساله که برخی دیگر از مجریان ضدانقلاب آن را کاری خوب تلقی میکنند.
منوتو چندین سال به شعار خود یعنی «خانواده و فرهنگ» پایبند ماند و به طور نامحسوس در طول چندین سال با عادی سازی برخی از مسائل در برنامههای خود تلاش میکرد تا فرهنگ و سبک زندگی ایرانی- اسلامی را تغییر دهد. اما این پروژه را آهسته انجام داد تا مخاطبان خود را از دست ندهد.
مخاطب هدف این شبکه «مادران و زنان» ایرانی بودند که مسئولیت خطیر پرورش نسل آینده را بر عهده دارند و منوتو با اضافه کردن چاشنیهایی مانند طنز، رقص، آشپزی و مسائل پزشکی به جذب مخاطب پرداخت. اما حامیان این شبکه از اینکار چه سودی بردند؟ هدفشان از ساخت این برنامهها و جذب مخاطب چه بود؟
فرهنگ جایگزینی حیوانات خانگی به جای فرزند در خانوادههای ایرانی، یکی از دستاوردهای شبکه منوتوست که سالها برای نهادینه کردن آن تلاش کرده و هزینه صرف کرده است. سمت نو و منوتوپلاس از جمله برنامههای این شبکه بودند که در به جا انداختن این فرهنگ غیر ایرانی تلاش کردهاند.
سیاست منوتو از ابتدا برای جا انداختن این فرهنگ، القاء این باور بود که هزینه نگهداری از حیوانات نسبت به فرزندآوری کمتر است و برای اثبات این ادعا، بارها با افراد به اصطلاح کارشناس در این برنامه مصاحبه کرد و تلاش کرد این ادعا را ثابت کند.
در حالی که تامین غذای یک سگ در ماه میلیونها تومان هزینه میبرد. کافی است که سری به خیابانهای پایتخت بزنید، آن وقت از تعداد فروشگاههای حیوانات خانگی شگفتزده خواهید شد. حمایت از حیوانات ولگرد در اطراف شهرها نیز از دیگر کمپین های این شبکه بود که نتیجه آن حملههای متعدد سگهای ولگرد به تعدادی از هموطنان در شهرهای مختلف است.
یکی دیگر از برنامههای پربازدید منوتو «بفرمایید شام» بود که در ظاهر دوستی و رقابت بر سر ۱۰۰۰ پوند یا دلار آمریکا را به نمایش میگذاشت. این برنامه که توسط کارشناسان و مجریان بهایی این شبکه برای مخالفت با قوانین جامعه اسلامی تدارک دیده شده بود، با سرو مشروبات الکلی، طبخ غذا با انواع نوشیدنیهای الکلی و در مواردی تمسخر زیرکانه شرکتکنندههای این برنامه که تمایلی به خوردن این نوع از نوشیدنیها نداشتند تلاش زیادی برای عادی سازی این کار کرد.
احترام به بزرگترها خصوصاً پدر و مادر در جامعه ایرانی- اسلامی یک ارزش است اما مجریان شبکه منوتو احترام و مراقبت از پدر و مادر را یک تقدسگرایی میدانستند و به جوانان ایرانی میگفتند: «برو عشق و حالت رو بکن، چرا باید چون پدر و مادر بزرگت کردن نسبت به آنها احساس مسؤولیت و عذاب وجدان داشته باشی؟!» تا شاید از این طریق بتوانند بنیان خانواده ایرانی سست کرده و فرهنگ غرب را جایگزین فرهنگ ایرانی – اسلامی کنند.
این شبکه با هدف قرار دادن ارزش های اسلامی و استفاده از مجریهای زن گریم شده سعی زیادی در ترویج فرهنگ بی حجابی داشت. همچنین او از ابتدا با شگرد سخت جلوه دادن حجاب برای زنان و مانع بودن آن برای پیشرفت دختران تلاش کرد تا مردم را به این باور برساند. این شبکه بهایی که برای «از سر برداشتن حجاب زنهای ایرانی» سرمایه گذاری زیادی کرده بود، با آغاز جنبش شکست خورده «زن زندگی آزادی» ماهیت ضد دینی خود را بیشتر افشا کرد.
این موارد تنها بخشی از خوابی بود که دست اندرکاران شبکه منوتو برای خانوادههای ایرانی دیده بودند؛ شبکه ای که در آغاز چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تعطیل شد.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت