نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
بندناف که کودک را به جفت، همان چیزی که مسئول رساندن غذا و اکسیژن در رحم به جنین است متصل میکند است. بندناف پس از تولد، در مدت کوتاهی بسته خواهد شد که پزشک سریعاً آن را میبُرد.
خون بندناف، حاوی سلولهای بسیار ارزشمندی هستند که میتوانند در درمان بیماریهای تهدیدکننده زندگی فرد کمک بزرگی کنند.
منظور از خون بندناف نوزاد چیست؟
خون بندناف نوزاد یا Cord blood به خونی که پس از تولد کودک، درون بندناف او باقی میماند و با خونهای معمولی تفاوت چندانی نداشته و از گلبولهای سفید، قرمز، پلاسما و پلاکت تشکیل شده است؛ اما به دلیل غنیبودن از سلولهای بنیادی موجود در مغز استخوان، تقویتکننده سیستم ایمنی هستند تا با توانایی بالغشدن، امکان درمان بیماری را افزایش دهند گفته میشود.
اهمیت خون بندناف نوزاد
خون بندناف که هنگام زایمان، کمتر از ۵ دقیقه برای جمعآوری آن زمان وجود دارد حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلیلیتر سلول بنیادی است که به دلیل جوانتر بودن، کمتر در معرض بیماری یا عوامل محیطی قرار گرفته و نسبت به سلولهای بنیادی بزرگسالان، مناسبتر و منبع غنی برای درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری مختلف است.
نحوه ذخیره خون بندناف نوزاد
در صورت تصمیم به ذخیره خون بندناف نوزاد، باید قبل از زایمان به پزشک خود اطلاع داده و بلافاصله پس از بستهشدن بندناف و بریدن آن، خون را توسط یک سوزن مخصوص جمعآوری نموده و درون کیسه مخصوصی بریزند. این فرایند برای مادر و نوزاد مشکلی ایجاد نکرده و کاملاً بیخطر است. خون بندناف، برای بررسی انواع بیماریها، اختلالات پزشکی و سایر موارد به بانک خون بندناف فرستاده شده و درصورتیکه مشکل خاصی وجود نداشته باشد آن را بهصورت برودتی منجمد میکنند تا در زمان مطابقت، مورداستفاده قرار بگیرد.
علت نگهداری از خون بندناف نوزاد
اصلیترین علت نگهداری از خون بندناف نوزاد که برخی از خانوادهها به شکل خصوصی برای نگهداری از آن اقدام نموده و هر نوع هزینهای که لازم باشد را با رضایت کامل پرداخت میکنند، در واقع نوعی بیمه و سرمایهگذاری برای کودک در آینده خواهد بود.
همچنین، از خون بندناف در صورت بروز بیماری برای سایر اعضای خانواده که با پیوند استخوان در ارتباط است، میتوان استفاده کرد. نگهداری از این خون به دو شکل انجام میشود:
۱.بانک عمومی خون بندناف: این نوع بانک، دولتی بوده و نیاز به پرداخت هزینهای نداشته و خون بندناف به مرکز اهدای سلولهای بنیادی داده میشود تا از آن برای نجات جان فرد غریبه استفاده شود.
۲.بانک خصوصی خون بندناف: این نوع بانک، شامل پرداخت دو مرحله هزینه جمعآوری اولیه و هزینه ذخیرهسازی سالانه بوده و فقط برای خانواده و خود کودک مورداستفاده قرار میگیرد.
کاربرد سلولهای بنیادی بندناف
اصلیترین علت نگهداری از خون بندناف، به دلیل وجود سلولهای بنیادی است که بهصورت بالقوه نجاتدهنده هستند. با ذخیره خون بندناف نوزاد، در واقع توانایی کمک به افرادی که نیاز به پیوند سلولهای بنیادی دارند را خواهید داشت.
کاربرد سلولهای بنیادی بندناف نوزاد، کمک به ساخت سلولهای جدید و سالم پس از پیوند بوده و میتوان به درمان بیماری با خون بندناف نوزاد امیدوار بود.
این بیماریها عبارتاند از:
مزایا و معایب
سلولهای بنیادی خون بندناف و مغز استخوان، جهت تولید سلولهای خونی تلاش میکنند. به اعتقاد برخی از پزشکان، سلولهای بنیادی خون بندناف نوزاد توانایی بیشتری نسبت به مغز استخوان دارند. این در حالی است که تأثیر سلولهای بنیادی خون بندناف نوزاد توسط تعداد دیگری از پزشکان بسیار ناچیز دانسته میشود.
مزایای استفاده از خون بندناف
معایب استفاده از خون بندناف
*امکان کافینبودن سلولهای بنیادی خون بندناف برای بزرگسالان و نیاز آنها به چندین اهداکننده
*هزینهبردار بودن نگهداری از خون بندناف نوزاد در بانک خصوصی
*احتمال مؤثرتر نبودن خون بندناف از پیوند سلول بنیادی فرد غریبه، نسبت به بانکداری خصوصی
*اقدامنکردن هر بیمارستانی برای جمعآوری عمومی خون بند ناف
خون بندناف بهعنوان منبع غنی از سلولهای بنیادی که سازنده سلول خونی هستند برای درمان بسیاری از بیماریهای والدین، خواهر، برادر، پدربزرگ و مادربزرگ، در صورت عدم مطابقت گروه خونی، مورداستفاده قرار میگیرد.
درمانکده
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت