روز جهانی ماما / نقش ماما در سلامت زنان

برای همه واضح است که زنان همیشه در بیمارستان‌ها زایمان نمی‌کردند، بلکه این اتفاق در خانه‌ها و زیر نظر یک زن باتجربه انجام می‌شد. در روز جهانی ماما (پنجم می) درباره این گروه از تیم پزشکی بیشتر صحبت می‌کنیم. به گزارش جهان بانو، در گذشته، به زنانی که در فرآیند زایمان تخصص داشتند و به […]

برای همه واضح است که زنان همیشه در بیمارستان‌ها زایمان نمی‌کردند، بلکه این اتفاق در خانه‌ها و زیر نظر یک زن باتجربه انجام می‌شد. در روز جهانی ماما (پنجم می) درباره این گروه از تیم پزشکی بیشتر صحبت می‌کنیم.

به گزارش جهان بانو، در گذشته، به زنانی که در فرآیند زایمان تخصص داشتند و به انجام طبیعی آن کمک می‌کردند ماما می‌گفتند. روز جهانی ماما به ما یادآوری می‌کند که بدن زن کاملا قادر است بدون برخی از روش‌های تهاجمی، فرزندی را به دنیا بیاورد.

تاریخچه مامایی به دوران پیش از تاریخ باز می‌گردد، درست است که در دوران باستان کارهای آن‌ها به شدت مبتنی بر تجربه و خرافات بود، اما ماماهای امروزی به اندازه پزشکان متخصص زنان و زایمان، توانایی و مهارت کافی دارند.

در حالی که مردانی وجود دارند که در مامایی متخصص‌اند، هزاران سال است که این رشته پزشکی تقریبا منحصر به زنان است.

ماماها چه کار می‌کنند؟

ماماها مراقبت‌های مرتبط در دوران بارداری، زایمان و پس از تولد را ارائه می‌دهند و اطلاعاتی را درباره سلامت جنسی و باروری در اختیار جوانان و مردان، می‌گذارند.

خوب است بدانید ۷۳کشوری که ۹۶درصد مرگ و میر مادران در جهان را دارا هستند، تنها ۴۲درصد از منابع مامایی جهان را در اختیار دارند.

اطمینان از تغذیه مناسب زنان

ماماها اطمینان حاصل می‌کنند که خانم‌ها مواد مغذی و داروهای لازم را برای داشتن بارداری سالم دریافت می‌کنند.
زنان در دوران بارداری، برای قوی و سالم ماندن به غذا و داروی کافی نیاز دارند. برخی از این مواد مغذی شامل اسید فولیک برای جلوگیری از نقص‌های مادرزادی، پروتئین برای تقویت رشد، ویتامین D برای استحکام استخوان و آهن برای جلوگیری از کم‌خونی است.
ماماها می‌توانند به زنان آموزش می‌دهند که رژیم غذایی‌شان چگونه باشد تا هم مادر و هم نوزاد سالم بمانند.
ماماها همچنین می‌توانند داروهایی را که زنان برای اجتناب از بیماری نیاز دارند در اختیار آن‌ها قرار بدهند.

مراقبت حین زایمان طبیعی

برای زایمان طبیعی، زمانی که هیچ‌گونه عوارض بارداری یا زایمان وجود ندارد، ماماها مراقبت‌های کافی زایمان را ارائه می‌دهند.
آن‌ها مادران را در طول فرآیند زایمان تشویق می‌کنند، موقعیت و ضربان قلب نوزاد را زیر نظر دارند و می‌توانند درد را تسکین دهند یا در صورت نیاز، پزشکی را برای تجویز مسکن بیابند.
ماماها نیاز به سزارین و زایمان‌های پزشکی را کاهش می‌دهند که هر دو می‌توانند باعث مرگ یا آسیب مادر در حین زایمان شوند. پس از تولد، یک ماما به مادر جدید در شیردهی، تعویض پوشک و آرام کردن نوزاد راهنمایی ارائه می‌دهد.

دریافت کمک در صورت زایمان‌های غیر طبیعی

در صورت بروز عوارض یا زایمان‌های غیرطبیعی، ماماها می‌توانند به سرعت کمک دریافت کنند.
بخشی از کار ماماها این است که با نیازهای مادر و نحوه بارداری او هماهنگ باشند. هنگامی که مشکلی پیش می‌آید (مانند جفت باقی‌مانده، فیستول، یا اگر نوزاد در طول بارداری یا زایمان جابجا شود)، ماما می‌تواند به سرعت مشکل را شناسایی کرده و پزشک یا پرستار را برای کمک پیدا کند.

ماماها احساس اطمینان به وجود می‌آورند

ماماها اطلاعات ضروری، حمایت و مراقبت از مادران جدید را ارائه می‌دهند. ماماها همچنین با زنان در جایی که هستند ملاقات می‌کنند و به کارگیری آن‌ها در مناطق دورافتاده یا زمان‌های بحران آسان‌تر می‌شود.
آن‌ها نرخ بالاتری از تجربیات مثبت زایمان دارند و مهم‌تر از همه، اگر نیاز به ماما در سراسر جهان برآورده شود، میزان مرگ و میر مادر، مرده‌زایی و مرگ نوزادان تا ۸۳درصد کاهش می‌یابد.
در دنیایی که روزانه ۸۳۰زن بر اثر عوارض بارداری و زایمان جان خود را از دست می‌دهند، ماماها باعث نجات جان انسان‌ها می‌شوند.

بعد از زایمان: چرا ممکن است به ماما مراجعه کنید؟

پس از زایمان، ماماها بیشتر مراقبت‌ها را به شما ارائه می‌کنند.

می‌توانید در مورد این مسائل با ماما مشورت کنید:

  • در مورد زایمان و تولد نوزاد با او صحبت کنید و از بخواهید درباره هر چیزی که در مورد آن مطمئن نیستید، برایتان توضیح دهید.
  • ماما تست‌های غربالگری نوزاد را برایتان تنظیم می‌کند.
  • بررسی‌های معمول خودتان و کودکتان را انجام می‌دهد.