نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
«عنبیه» از رنگدانههایی تشکیل شده که علاوه بر محافظت از چشم در برابر نور، رنگ چشم را نیز تعیین میکند. معمولاً قسمت بیرونی عنبیه رنگدانههای کمتری دارد و به همین دلیل شفافتر یا کمرنگتر به نظر میرسد. بهعبارتدیگر، رنگ چشمان ما بازتابی از رنگدانههایی است که در قسمت پشت عنبیه قرار دارند.
در برخی افراد، بهصورت مادرزادی عنبیه فاقد رنگدانه است که میتواند بهظاهر آنها آسیب بزند. از سوی دیگر، برخی دیگر به دلیل وسواس در تلاش برای تغییر رنگدانههای عنبیه خود هستند.
در این راستا، تزریق رنگدانه به بافتهای عنبیه میتواند برای بیماران مفید باشد، اما برای افرادی که به دنبال زیبایی هستند، خطراتی نیز به همراه دارد.
اگرچه تزریق رنگدانه به چشم در کشور ما چند سالی است که مطرح شده، اما هنوز به طور گستردهای رواج نیافته است.
بنابراین، ضروری است که افرادی که به دلایل غیرپزشکی خواهان تجربه عمل جراحی تغییر رنگ چشم هستند، اطلاعات کافی درباره این موضوع و مضرات و ملزومات آن کسب کنند.
محمود جباروند، فلوشیپ قرنیه و متخصص چشمپزشکی، در مورد عمل تغییر رنگ چشم توضیح داد که این عمل به دو منظور درمانی و زیبایی انجام میشود.
او افزود: افرادی که با مشکل عنبیه مواجه هستند و بهصورت مادرزادی فاقد آن هستند، میتوانند با جراحی تغییر رنگ چشم، مشکل ظاهری خود را برطرف کنند.
نبود عنبیه در چشم میتواند مشکلات ظاهری ایجاد کند؛ بنابراین با تزریق رنگ یا قراردادن عنبیه مصنوعی، میتوان این مشکل را حل کرد.
این فلوشیپ قرنیه اشاره کرد که تزریق رنگ به چشم بیشتر جنبه درمانی دارد. زمانی که عنبیه در چشم وجود نداشته باشد، نور مستقیماً به شبکیه تابیده و میتواند باعث آزار و کاهش بینایی در فرد شود.
جباروند همچنین گفت که برخی افراد دارای چشمانی با رنگهای متفاوت هستند؛ بهعنوانمثال، یک چشمآبی و دیگری قهوهای. در این موارد نیز با تزریق رنگ میتوان مشکل را برطرف کرد.
او افزود که کاشت لنزهای مصنوعی دیگر منسوخ شده است. تغییر رنگ چشم علاوه بر جنبه درمانی، برای زیبایی نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
درگذشته بهجای تزریق رنگ، از کاشت لنزهای رنگی استفاده میشد که با مخالفتهای زیادی مواجه بود. کاشت لنز میتوانست آسیبهای زیادی به چشم وارد کند، از جمله تنگ شدن زاویه چشم، افزایش فشار چشم و چسبندگی عنبیه. خوشبختانه این روش در حال حاضر در دنیا منسوخ شده و دیگر در هیچ کشوری انجام نمیشود.
این متخصص چشمپزشکی ادامه داد که تقریباً ۱۰ سال است که تغییر رنگ چشم در قالب یک جراحی زیبایی مطرح شده و در آمریکا، اروپا و کشورهای همسایه با هزینهای حدود ۱۰ هزار دلار انجام میشود.
درگذشته وزارت بهداشت انجام این عمل زیبایی را ممنوع کرده بود، اما افرادی که علاقهمند به این عمل بودند به خارج از کشور میرفتند و پس از تغییر رنگ چشمهای خود به ایران بازمیگشتند. اکنون این جراحی بهصورت قانونی در ایران انجام میشود.
جباروند با تأکید بر این که بهتر است افراد از جراحی تغییر رنگ چشم پرهیز کنند، گفت که استاندارد جهانی ایجاب میکند که حدود ۵.۵ میلیمتر از مرکز قرنیه دستنخورده باقی بماند. عدم رعایت این قانون ممکن است به کاهش میدان بینایی منجر شود.
او همچنین بیان کرد که این جراحی موجب نابینایی نمیشود و خوشبختانه در ۱۰ سال گذشته که این عمل در ایران انجام میشود، عارضه جدی گزارش نشده است. جراحی تغییر رنگ چشم بسیار حساس است و باید حتماً توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود.
این فلوشیپ قرنیه افزود که چشمپزشکان همواره مراجعین را به عدم انجام این عمل تشویق میکنند، اما متأسفانه برخی افراد اصرار به انجام آن دارند. خوشبختانه عمل زیبایی تغییر رنگ در ایران طرفداران کمی دارد.
آنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت