خیمه زنان مقاومت؛ لالایی‌های عاشورایی در آغوش مادران بجنوردی

در دهه دوم ماه محرم، نخستین هیئت مادر و کودک خراسان شمالی در بجنورد با حضور مادران چندفرزندی، محفلی برای عزاداری، تربیت دینی نسل جدید و تبیین جنگ شناختی علیه خانواده‌ها برپا کرده است.

نخستین هیئت مادر و کودک خراسان شمالی این روزها و در عزای شهادت حضرت امام حسین (ع) و مصائبی که بر حضرت زینب (س) گذشت، دورهمی مادرانه‌ای و البته با آموزش جنگ شناختی دارد.

دهه دوم ماه محرم سرآغاز عزای واقعی سیدالشهدا (ع) است و برخی از هیئت‌های مذهبی از دهه دوم تا پایان ماه محرم به عزای سالار شهیدان می‌پردازند.

هیئت مادر و کودک خادمین اهل بیت (ع) بجنورد که جزو اولین هیئت‌های مادرانه در کشور محسوب می‌شود، نیز از این امر مستثنی نیست.

بعدازظهر یکی از روزها، هنگام ورود به این هیئت، کودکان دختر و پسر در حال دویدن و بازی کردن دیده می‌شوند. در هر گوشه از هیئت، دسته‌دسته کودک و نوجوان مشغول بازی یا نقاشی هستند.

این هیئت اکنون ۱۱ ساله شده است؛ زمانی که به همت گروهی از دانشجویان دختر بنیان گذاشته شد و هم‌اکنون همان افراد، مادران چندفرزندی هستند که متولی اداره این هیئت‌اند. برنامه‌های هفتگی هیئت همچنان برقرار است و در ایام عزای شهادت امام حسین (ع)، مجلس روضه و مرثیه‌سرایی نیز برگزار می‌شود.

مادران چندفرزندی پای کار هستند

این هیئت که نخستین هیئت خواهران در بجنورد است، در تابستان سال ۱۳۹۳ با تلاش چند نفر از دانشجویان دختر دانشگاه‌های مرکز استان شکل گرفت و اکنون اعضای فعال آن مادران چندفرزندی هستند و هیئت به هیئت مادر و کودک تبدیل شده است.

تربیت زنان تراز انقلاب اسلامی، تربیت نسل جدید، کادرسازی و موضوع مهم فرزندآوری از سرفصل‌های برنامه‌ها و رویکرد این هیئت است.

برخی از استان‌های دیگر نیز با الگوبرداری از هیئت مادر و کودک خادمین، اقدام به ایجاد هیئت‌های مشابه کرده‌اند. تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های این هیئت توسط مادران چندفرزندی انجام می‌شود.

در دهه دوم محرم، برنامه‌هایی با محوریت جنگ شناختی و آسیب‌های ناشی از آن و تأثیر آن بر خانواده‌ها برگزار می‌شود که از روز یازدهم تا بیستم ماه محرم ادامه دارد.

بیان احکام مربوط به بانوان، نهج‌البلاغه‌خوانی، سخنرانی و مرثیه‌سرایی در عزای شهادت امام حسین (ع) و مصائبی که بر خاندان ایشان گذشت، از جمله برنامه‌های این هیئت است.

تأثیر جنگ شناختی بر خانواده

سرفصل‌های سخنرانی در این هیئت مربوط به جایگاه و اهمیت خانواده در دین اسلام و تأثیر جنگ شناختی بر خانواده‌هاست.

در جمع مادران این هیئت، بر روابط بین زوجین و والدین با فرزندان تأکید می‌شود. خداوند در قرآن کریم بر جایگاه خانواده اهتمام دارد و به اهل بیت (ع) در این باره سفارش کرده است.

دشمنان به این نتیجه رسیده‌اند که برای از پای درآوردن یک ملت، راحت‌ترین و موفق‌ترین راه، تضعیف کانون خانواده است. خانواده‌ای که بی‌هویت شود، همچون اسب رم‌کرده‌ای می‌ماند.

دشمن با بمباران شبهات، تلاش می‌کند اساس و شاکله خانواده را تخریب کند.

خانواده‌ها هدف اصلی جنگ شناختی هستند. دشمن با این رویکرد تلاش دارد پدر و مادر را بی‌مسئولیت و فرزندان را بی‌پناه و بی‌راهبری سازد.

ایجاد حس تجمل‌گرایی و مصرف‌گرایی و افزایش توقعات، از حربه‌های دشمن در جنگ شناختی با خانواده‌هاست.

در مسائل و اختلافات میان زوجین، قرآن آسیه را به‌عنوان زن نمونه معرفی می‌کند و برای روابط میان والدین و فرزندان نیز به پیامبران الهی و فرزندان آنان اشاره دارد.

خبرگزاری مهر