نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خبر اصلی:
«انجمن های زنانه در مراکش خواستار جرمزدایی سقط جنین و تبدیل آن به یک حق امن برای زنان هستند و استدلال میکنند که حاملگیهای ناخواسته تنها در چارچوب روابط خارج از ازدواج اتفاق نمیافتد، بلکه حتی در داخل خانواده نیز اتفاق میافتد. آنان تاکید داشتند جرمزدایی از سقط جنین باعث کاهش پدیده مادران مجرد و کاهش تعداد فرزندان بدون مادر و پدر میشود.
این در حالی است که فقط در سه مورد حق سقط قانونی است. زمانی که سلامت مادر و جنین در خطر است، بارداری در نتیجه تجاوز یا زنای محارم است و یا بارداری در سن کودکی باشد.
رئیس انجمن مبارزه با سقط پنهانی گفت این سه مورد حق سقط قانونی کافی نیست، زیرا فقط شامل ۱۰٪ موارد موجود در جامعه میشود.
این قانون شامل ازدواج کودکان نمیشود .برخی زیرساختهای سنتی مردسالارانه را علت اصلی ممنوعیت سقط جنین می دانند که حامی زنان نیست و نوعی خشونت به حساب میآید. شایان ذکر است سالانه بیش از۲۰۰ هزار سقط جنین مخفیانه در مراکش اتفاق می افتد.»
تحلیل خبر:
مراکش از جمله کشورهای اسلامی به شمار میرود که دین اکثریت مردم آن اسلام است و بر این اساس دین رسمی این کشور نیز اسلام است. مراکش از جمله کشورهایی بود که در اوایل قرن بیست تا اواسط آن تحت استعمار فرانسه قرار داشت.
موقعیت جغرافیایی مراکش به اروپا نزدیک است به طوریکه یکی از همسایههای این کشور اسپانیا است. این امر سبب تاثیرپذیری قابل توجه مراکش و فرهنگ اسلامی آن از اروپا شده است.
موج دوم فمینیسم در غرب که با شعار «امر شخصی، سیاسی است» در صدد ایجاد حقی و مطالبهی آن بودند. این حق و مطالبه «حق سقط جنین» برای زنان و مبارزه با جرمانگاری این قتل نفس جنین بود.
پروراندن ادبیاتی شورانگیز در راستای عقلانی بودن این مطالبه و حق بودن مطالبه آن سبب شد تا زنان بسیاری در غرب نیز به سوی این مطالبه کشانده شوند.
این ضد ارزشهای جانمایی شده به جای ارزشها نیز به کشورهای استعمارزدهای که در معرض کشورهای اروپایی قرار داشتهاند رسیده است. در خبر رسیده از حاملگیهای ناخواسته و فضای مردسالار استفاده شده است.
حاملگیهای ناخواسته را نیز به دلیل حساسیتهای احتمالی گروههای مسلمان مراکش علیه این موج در قالب شرع و خانواده عنوان شده است و از نفس حرام بودن سقط جنین در پارادایم اسلام سخنی به میان نیاورده است.
حاملگیهای ناخواسته را نیز برآمده از مردسالاری و اجبار مرد بر زن عنوان میکنند در حالی که این نگاه نه تنها بدبینانه بلکه غیرواقعی با اقتضائات عصر کنونی است.
جلوهدادن جنین به عنوان یک انگل که زن حق حذف آن را دارد و همچنین مقصر جلوهدادن مرد در برابر بارداری زن خود برآمده از تفکرات فمینیستی و موج دوم فمینیسم است. این امر تنها به مراکش به عنوان یک کشور اسلامی ختم نمیشود بلکه در کشورهای اسلامی دیگر نیز در تلاش برای نفوذ است.
بحث حجاب زنان نیز که از آموزهای اسلام است را از جمله نمودهای مردسالاری قلمداد مینمایند. این اتفاق برای تمام احکام و دستورات اسلامی درحال وقوع است. امروزه بیش از گذشته لزوم خوانش سبک زندگی اسلامی مبتنی بر قرآن و سیره نبوی و اهل بیت ایشان در دستور کار کشورهای اسلامی قرار بگیرد.
اجلاسیههای بینالمللی در راستای تولیدات مشترک نظری و گسترش آن در جهان اسلام و دیگر ملتها علاوه بر آنکه تبلیغی برای گسترش اسلام میباشد، پدافندی در برابر تهاجمات فرهنگی ایدئولوژی مهاجم غربی نیز میشود.
امروزه هویتهای دگرگون و بحرانزده انسان غربی منبعث شده از تفکرات اشتباهی چون تفکرات فمینیستی است. این امر حیاتی است که به داشتههای غنی فرهنگ اسلام تمام کشورهای اسلامی رجوع نمایند و خود را از آفاتی که غرب به آن مبتلا گردیده، حفظ نمایند.
صغری عاشوری
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت