حقوق زنان با ممنوعیت جهانی حجاب نادیده گرفته می‌شود

به دنبال افزایش اسلام‌هراسی، بایراکتار عضو هیئت امنای بنیاد زنان و دموکراسی گفت: ممنوعیت پوشش‌های مذهبی همچون روسری، زنان مسلمان را محدود و خانه‌نشین کرده و از پیشرفت آنها در اشتغال و تحصیل جلوگیری کرده است.

سمیه اردوغان بایراکتار مشکلات ناشی از افزایش اسلام‌هراسی و تبعیض بین زنان مسلمان و دیگر زنان در کشورهای مختلف، به‌خصوص در کشورهای غربی را خاطرنشان کرد.

وی با ارائه نتایج یک مطالعه در دانشگاه ابن هالدون، یک روند نگران کننده را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: زنانی که به رعایت حجاب اسلامی التزام دارند، اغلب احساس می‌کنند که حقوق آنها در سطوح مختلف جامعه در زمینه‌های اشتغال، فعالیت‌های ورزشی و تحصیل نادیده گرفته می‌شود. وی با اشاره به تحولات اخیر در فرانسه، از ممنوعیت حجاب در ورزش این کشور انتقاد کرد.

رئیس هیئت امنای انجمن زنان و دموکراسی تصریح کرد: «این سیاست‌ها زندگی عادی زنان را با مشکل مواجه می‌کند و محدودیت‌هایی را به وجود می‌آورد که مستقیماً از لغو حقوق انسانی زنان در انتخاب پوشش ناشی می‌شود.»

این بانوی فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات جامعه‌شناسی ۶۵ درصد کمتر احتمال دارد که در سطح اروپا، متقاضیان کار از بین زنان محجبه برای مصاحبه پذیرفته شوند.

بانوان محجبه۴۰ درصد بیشتر در محل کار مورد تبعیض قرار می‌گیرند که این موضوع نه فقط زنان شاغل را با مشکل مواجه می‌کند، بلکه تلاش‌های ارزشمند با هدف برقراری عدالت اجتماعی و برابری را نیز تا اندازه زیادی بی‌تاثیر می‌کند.

وی بر اهمیت این موضوع که زنان باید قادر به کار و‌ زندگی براساس باورهای خود باشند، تصریح کرد: «وقتی این حق نادیده گرفته شود، جامعه به‌عنوان یک کل مسلم تضعیف می‌شود. هر جامعه‌ای که با سیاست‌های خود زنان را از زندگی اجتماعی کنار بگذارد، نمی‌تواند خود را حامی دموکراسی و عدالت محور بداند.»

خانم بایراکتار سیاست کشور فرانسه در رابطه با ممنوعیت حجاب زنان در ورزش را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد: «چنین اقداماتی می‌تواند باعث ممنوعیت ابراز هویت در زنان شود و تعریف ارزش‌های انسانی مانند زبان، ویژگی‌های جسمی و قومیت را تغییر دهد، ارزش‌ها را تغییر داده و باعث تنزل آنها شود.»

وی گفت: «در واقع این سکولاریسم نیست، بلکه استفاده از سکولاریسم به‌عنوان ابزاری برای اسلام‌هراسی است.»

وی افزود: «بیان این موضوع یک جنگ هویتی چند بعدی است که هدف اصلی آن همه زنان هستند و آسیب آن به طور خاص بانوان باحجاب را مورد آزار قرار می‌دهد. نتیجه این کار تنها هویت مذهبی افراد را از بین نمی‌برد، بلکه تمام حقوق انسانی آن‌ها پایمال می‌شود.»

وی خواستار پاسخ جمعی به این سیاست منفی شد و اعلام کرد ما زنان مسلمان هرگز از حقوق خود کوتاه نخواهیم آمد و برای تحقق آن تلاش‌ می‌کنیم.

 

خبرگزاری حوزه