نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو نشست خبری رونمایی از پوستر «جشنواره هنر فرزانه» با موضوع معرفی زنان هنرمند انقلاب اسلامی، در تاریخ ۴ اسفندماه، در یادمان سرچشمه تهران برگزار شد.
جشنواره «هنر فرزانه»، فرصتی است برای نمایش قدرت و خلاقیت بانوان هنرمند و متعهد در جهت ایجاد الگوی الهامبخش برای نسلهای آینده که به همت مجموعه خیمه بانوان هنرمند هیئتی در چهار بخش نقاشی، گرافیک، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور، برگزار خواهد شد.
این نشست خبری میزبان جمعی از دستاندرکاران و خبرنگاران بود تا شروعی اثربخش برای این جشنواره مردمی باشد.
خانم سارا اوبری، دبیر تشکل بانوان هیئت خیمه، در راستای معرفی مجموعه مردمنهاد «خیمه» اظهار کرد که این تشکل خودجوش و جهادی از بانوان هنرمند سراسر کشور است که در رشتههای مختلف هنری بانوان هنرمند حضور دارند و فعالیتهای مختلفی انجام میدهند.
خیمه در واقع به دنبال ایجاد فضایی است که کاملاً امن و پویا و خلاق و عفیفانه باشد تا بانوان با همه مقتضیاتی که دارند بتوانند کنشگری داشته باشند و نقشآفرینی کنند و دغدغههای خود را به منصه ظهور برسانند.
وی در ادامه بیان کرد که ما در خیمه کارگروههای مختلفی داریم و به واسطه اینکه اعضای خیمه در شهرها و استانهای مختلف هستند، خیمههای استانی راهاندازی شدند. کارگروههای تخصصی موضوعی داریم که هر کدام اینها یک محفل و مکانی است تا بانوان هنرمند با یکدیگر به همافزایی بپردازند و تبادل تجربه و نظر داشته باشند و در کنار اینها، بخش آموزش در جهت رشد و ارتقای مهارت و تخصص بانوان هنرمند در «مدرسه خیمه» با برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی مختلف برگزار میشود.
در مورد فعالیتهای خیمه، خلق اثر بهصورت خودجوش در مناسبتهای مختلف انجام شده و در مورد برگزاری رویداد در مناسبتهای مختلفی باهدف شبکهسازی، شناسایی و توانمندسازی بانوان هنرمند انجام میشود.
از جمله فعالیتهای خیمه، اتفاق جدیدی است که در قالب «جشنواره هنر فرزانه» از آن رونمایی میشود. این رویداد جایزه سال بانوی هنرمند انقلاب اسلامی است و قرار است محفل و مکانی باشد که بانوان در این زمینه آثار ارزشمندی تولید نموده تا در این جشنواره مورد ارزیابی قرار بگیرند.
رباب فاضل، دبیر محترم «جشنواره هنر فرزانه»، گفت که جشنواره مردمی با همت بانوان هنرمند هیئتی در حال برگزاری است و مجله هنر متعهد بانوان خواهد بود و هر بانو یا هنرمند، راوی یک قصه از فعالیتهایی که در طی سال کاری داشته است، خواهد بود.
بانوان هنرمند در این جشنواره در چهار بخش آثارشان مورد ارزیابی قرار میگیرد: نقاشی، گرافیک، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور. در این رابطه به بررسی آثار یکساله هر هنرمند پرداخته میشود و محدودیتی برای ارسال اثر هنرمندان وجود ندارد.
اهداف جشنواره شامل شبکهسازی و یافتن بانوان هنرمند هیئتی، ایجاد توانمندسازی و ایجاد الگوی بانوی انقلاب و جریانسازی بین بانوان است. قوانین جشنواره نیز بیان میکند که شرکت در این جشنواره با هر رده سنی آزاد است و محدودیت ارسال اثر ندارد.
آثاری که با مبانی جمهوری اسلامی و تعهدات انقلاب اسلامی همخوانی داشته باشند، اثر و امتداد بیشتری دارد. آثار باید در «سایت خیمه» بارگذاری شوند و با پنل مخصوص هر بانوی هنرمند انجام میشود و زمان ارائه آثار تا ۲۰ فروردین است.
فاطمه پور عبدالحسینی، معاون نهاد مردمی خیمه و از اعضای دبیرخانه جشنواره هنر فرزانه، با اشاره به الهام از تصویر زن مقاوم فلسطینی، «هبه زقوت» که اهل غزه بود و بعد از فارغالتحصیلی از سال ۲۰۰۷ در کنار نقش مادری، معلمی را در پیش گرفت و هنر نقاشی را برای بیان احساسات مقاومت زن فلسطینی ادامه داد، گفت که آخرین اثر این بانوی مقاوم، تصویر دختری با چفیه فلسطینی به همراه یک اسب است. این زن در روز جمعه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۲ در بمباران وحشیانه غزه به همراه فرزندانش به شهادت رسید.
در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره چگونگی اختتامیه این جشنواره، خانم اوبری گفت که اختتامیه جشنواره در ۲۴ فروردین در مشهد و ضمن «رویداد سفینه النجات» برگزار میشود.
در پاسخ به سؤال چگونگی داوری آثار نیز بیان شد که هر یک از آثار هنرمندان در طول یک سال و در همه زمینهها انجام خواهد شد و محدودیت تکنیک اثر ارسالی وجود ندارد و نکته اینکه به همه آثار یکساله هنرمند توجه خواهد شد و البته آثار همجهت با محور مقاومت امتیاز بیشتری دارد.
در جواب به این سؤال که چه فرصتهایی برای برندگان ایجاد میشود، بیان شد که بانوان هنرمند در استانها و شهرستانهای مختلف و بهرهبرداری از توان هنری این بانوان در کارگاههای مرتبط برای آموزش معرفی میشوند و هنرمندان با بارگذاری اثر در سایت خیمه به سایر بانوان هنرمند معرفی خواهند شد. از طرفی، بانوان برگزیده بهعنوان شاخص هنری معرفی میشوند و نشستهای بر خط مختلف و دورههای آموزشی با محوریت جشنواره هم در نظر گرفته شده است.
در پاسخ به این سؤال که آیا امکان شرکت برای بانوان هنرمند خارج از کشور هم وجود دارد، گفته شد که جشنواره ملی است؛ اما بانوان هنرمند غیرایرانی در داخل کشور و هم بانوان ایرانی در خارج از کشور محدودیتی برای ارائه آثار هنرمندانه خود در جشنواره ندارند.
در پایان، اظهار امیدواری شد که این نشست خبری برای تبلیغ درست ارائه جشنواره هنر فرزانه و شرکت باشکوهتر بانوان هنرمند برای کسب جایزه سال بانوی هنرمند انقلاب اسلامی تأثیرگذار باشد.
گزارشگر: زهرا سعادت
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت