نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حسن رودگری با اشاره به اینکه در بیشتر موجودات، روند تکامل جنین به سمت دختر شدن است، توضیح داد که وقتی کروموزوم Y سالم و فعال از مرد به جنین منتقل شود، در ترکیب با کروموزوم X مادر، جنسیت جنین پسر خواهد بود.
او ادامه داد که اگر یکی از کروموزومهای X مادر در کنار کروموزوم X پدر قرار گیرد، جنسیت جنین دختر میشود و اگر با کروموزوم Y پدر ترکیب شود، جنسیت پسر خواهد بود؛ بنابراین، کروموزوم Y مردان تعیینکننده جنسیت جنین است.
در پاسخ به این سؤال که آیا میتوان جنسیت نوزاد را در دوران جنینی تغییر داد، وی گفت که از نظر علمی، تغییر محتوای ژنتیکی پس از تشکیل نطفه ممکن نیست.
متخصص ژنتیک دانشگاه همچنین تأکید کرد که تعیین جنسیت فرزند از طریق رژیمهای غذایی، پایه علمی ندارد و روشهایی مانند رژیمهای خاص یا زمانبندی آمیزش برای تعیین جنسیت، هیچکدام معتبر نیستند.
او هشدار داد که این روشها میتوانند سلامت فرد را به خطر بیندازند و باید از دستورات غذایی که تعادل رژیم را بر هم میزنند، پرهیز شود.
متخصص ژنتیک بالینی دانشگاه تأکید کرد که تعیین جنسیت فرزند از طریق رژیمهای غذایی تجویزی، هیچگونه پایه علمی ندارد.
او گفت که روشهایی مانند رژیمهای خاص یا زمانبندی آمیزش برای تعیین جنسیت جنین معتبر نیستند و بهویژه در مواردی که سلامت فرد به خطر میافتد، توصیه نمیشوند.
وی در مورد اینکه آیا زن یا مرد تعیینکننده جنسیت هستند، تصریح کرد که عامل ژنتیکی تعیین جنسیت جنین در واقع مردان هستند.
بنابراین، اگر مردی همسرش را بهخاطرداشتن دختر سرزنش کند یا به دنبال همسر دیگری برای داشتن پسر باشد، در اشتباه است.
این مردان هستند که با شانس ۵۰ درصد با انتقال کروموزوم Y یا X از طریق اسپرم، جنسیت جنین را تعیین میکنند.
دکتر رودگری در توضیح روشهای علمی تعیین جنس جنین گفت که استفاده از روش تشخیص ژنتیکی قبل از انتقال جنین، تنها راه علمی برای این کار است.
روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانهگزینی (PGD) به خانوادههایی که به دلایل خاص و طبق قانون میتوانند جنسیت فرزند خود را پیش از بارداری انتخاب کنند، این امکان را میدهد.
او تأکید کرد که این روش فقط برای انتخاب نوزاد دختر یا پسر نیست، بلکه به والدین بیمار کمک میکند تا از انتقال بیماریهای وابسته به جنسیت مانند هموفیلی، کوررنگی و دیستروفی عضلانی جلوگیری کنند.
متخصص ژنتیک بالینی دانشگاه توضیح داد که جنینهای مبتلا به این بیماریها با استفاده از روش PGD شناسایی و از فرایند IVF حذف میشوند تا از انتقال ژنتیکی بیماریها به فرزند آینده جلوگیری شود و جنین سالم به رحم مادر منتقل گردد.
وی همچنین اشاره کرد که مرکز جامع خدمات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خدمات PGD و مشاورههای لازم را به خانوادههایی که به طور قانونی میتوانند از این امکان برای تعیین جنسیت پیش از بارداری استفاده کنند، ارائه میدهد.
دکتر رودگری هدف اصلی مرکز جامع خدمات ژنتیک را ارائه خدمات تخصصی باکیفیت بالا و مطابق با استانداردهای تشخیصی بینالمللی اعلام کرد و افزود که تمامی خدمات این مرکز که در بیمارستان طالقانی مستقر است، با تعرفه دولتی ارائه میشود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تصریح کرد که کلینیکهای تخصصی بیماریهای متابولیک، ناهنجاریهای بدو تولد، ژنتیک ناباروری، مادر و جنین، ژنتیک بیماریهای اعصاب، بیماریهای قلبی و شایع ارثی و سرطانهای ارثی در این مرکز فعال هستند و خدمات تشخیصی سیتوژنومیک، مولکولی و مولکولی پیشرفته (NGS) نیز در آن ارائه میشود.
به گفته او، واحد مشاوره ژنتیک با همکاری پزشکان متخصص و سایر متخصصان بالینی، به هدف تشخیص بیماری و اطلاعرسانی به بیماران و خانوادهها در مورد ماهیت، نحوه توارث، اقدامات پیشگیرانه و پیشآگهی بیماریها فعالیت میکند.
دکتر رودگری همچنین درباره انواع خدمات مشاورهای گفت که مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری، در حین ازدواج، ناباروری، سقط مکرر، بیماریهای شایع ارثی مانند عقبافتادگی ذهنی و ناهنجاریهای خونی، بیماریهای متابولیک و سرطانهای ارثی و سایر بیماریهای شایع و نادر فامیلی نیز در این مرکز انجام میشود.
منجیل خبر
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت