توسعه همه جانبه شهرها با حضور زنان در عرصه‌های مختلف محقق می‌شود

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: هر قدم موثری که برای حضور بانوان در عرصه‌های مختلف برداشته شود باعث پیشرفت و توسعه همه جانبه شهرها می‌شود.

فاطمه قاسم پور روز پنجشنبه در سومین نشست بانوان عضو شورای اسلامی شهرها، مدیران و مشاوران شهرداران کلانشهرهای کشور اظهار کرد: حضور زنان در مدیریت شهری از زمان انقلاب شکوهمند اسلامی تا اکنون افزایش یافته است و بانوان توانمند با شبکه سازی در استان ها می توانند در تربیت افراد موثر و مدیران نقش ایفا کنند.

وی با تاکید بر اینکه اقداماتی موثر خواهد بود که برای مردم ملموس باشد، گفت: فرصت های خدمت مثل باد می‌گذرد و باید نگاه های سیاسی در اقدامات و عمل را کنار گذاشت.

حضور بانوان در سطوح مختلف تصمیم گیری و مدیریتی یک نیاز اساسی است

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران و مشاور امو بانوان رئیس شورای عالی استانها نیز در این جلسه حضور بانوان در سطوح مختلف تصمیم گیری و مدیریتی را یک نیاز اساسی دانست.

سوده نجفی گفت: قبل از انقلاب اسلامی، زنان ما هویت چندانی نداشتند و به برکت جمهوری اسلامی چه در ابتدای انقلاب و چه در زمان کنونی، هویت ویژه ای به این قشر بخشیده شده است.

با این وجود، تعداد زنان در پست های مدیریتی بسیار کم است؛ البته این موضوع تنها منحصر به ایران نمی شود بلکه در سراسر جهان نیز پست های مدیریتی بیشتر در دست آقایان است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: زمانی می توانیم ادعا کنیم در این زمینه موفق بوده ایم که شاهد فعالیت یک زن به عنوان شهردار یکی از کلانشهرهای کشور باشیم.

امروز زنان علاوه بر نقش مادری، حضور فعالی در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی دارند که یکی از این عرصه ها را می توان مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهرها دانست.

حضور بانوان در این عرصه ها نیاز است زیرا زمانی که نیازمند بررسی یک لایحه و طرح در حوزه های زن و خانواده هستیم، حضور بانوان در عرصه های تصمیم گیری می تواند اثرگذار باشد.

نقش زنان در مدیریت شهری بسیار پررنگ است. ما پارلمان محلی هستیم و این پارلمان می تواند یک تصمیم گیری ملی داشته باشد.

نجفی با بیان اینکه کلانشهر تبریز می تواند با تصمیم گیری درست الگوی دیگر کلانشهرها باشد، گفت: نقش زنان در شوراهای اسلامی و مدیریت شهری می تواند بسیار اثرگذار باشد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: زمانی می توانیم ادعا کنیم در این زمینه موفق بوده ایم که شاهد فعالیت یک زن به عنوان شهردار یکی از کلانشهرهای کشور باشیم.

ضرورت توجه به حوزه های فرهنگی در مدیریت شهری

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی بر لزوم توجه به حوزه های مختلف فرهنگی در مدیریت شهری تاکید کرد.

زهرا کوهی اظهار کرد: در حوزه زنان و خانواده کشور، نیازمند یک بازتعریف و نگاه جدید با توجه ویژه به مسایل نوپدید اجتماعی هستیم.

وی با بیان اینکه حتی نقش مدیریتی بانوان هم نیازمند بازتعریف ویژه است، گفت: اگر بخواهیم کنشگری حوزه های مختلف را به بانوان بسپاریم، موفقیت های زیادی به دست می آید، البته باید این گفتمان را جاری و ساری کنیم که زنانی که در لایه های مختلف حضور دارند، می توانند تاثیر گذار باشند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی گفت: بانوانی که در مجلس و شورای اسلامی شهرها فعال هستند باید قوانینی را در حوزه های بانوان به پیش ببرند که با مسایل کف جامعه در بخش بانوان مرتبط باشد.

کوهی با بیان اینکه بانوان کشورهای دیگر، زنان کشور ما را الگوی خود می دانند، گفت: فرصت تعریف این الگوها به وجود نیامده است و گاه در تفاوت سلیقه ها، نتوانسته ایم خودمان هم خوب میدان داری کنیم که این اشکال نیز باید رفع شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به بالا بودن تجمع بحث های مختلف فرهنگی و اجتماعی در حوزه های شهرداری گفت: اما با این وجود، بی توجهی های زیادی هم وجود دارد چرا که اغلب حوزه های عمرانی و اقتصادی نسبت به حوزه های فرهنگی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

متاسفانه زنجیره انتقال صحیحی از مفاهیم حوزه بانوان شکل نگرفته و شاید بتوان علت این عدم شکل گیری را خود بانوان دانست که باید در این حوزه نیز شاهد برنامه های موثرتری باشیم.

کوهی با اشاره به ضرورت بازتعریف مصادیق موفقیت بانوان گفت: بانویی که امروز توانسته حتی در حوزه خانواده و در نقش همسری و مادری به بهترین شکل وظیفه خود را انجام دهد، الگو است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی گفت: بانوانی که در مجلس و شورای اسلامی شهرها فعال هستند باید قوانینی را در حوزه های بانوان به پیش ببرند که با مسایل کف جامعه در بخش بانوان مرتبط باشد.

تحقق کارکردهای اجتماعی شهرداری‌ها نویدبخش اتفاقاتی خوب در آینده است

شهردار تبریز گفت: طی سالهای اخیر بودجه خوبی به منظور تحقق کارکردهای اجتماعی شهرداری ها لحاظ شده که این موضوع نویدبخش نتایج و اتفاقات خوبی در آینده خواهد بود.

یعقوب هوشیار اظهار کرد: اگر خواهان ایفای نقش عرصه مدیریت شهری در حوزه کارکردهای اجتماعی هستیم باید نگاه ها تغییر کرده و این تغییر نگاه در تدوین بودجه شهرداری ها نیز متبلور شود.

هوشیار با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص توجه شهرداری‌ها به اهمیت کارکردهای اجتماعی به عنوان یکی از موضوعات دهه اخیر، خاطرنشان کرد: متاسفانه طی سال‌های گذشته در حیطه نقش اجتماعی شهرداری‌ها خلاء جدی وجود داشت و از نگاه بیرونی شهرداری تنها نهادی خدماتی به شمار می رفت.

وی بانوان فرهیخته و نخبه را ظرفیت خوبی برای مدیریت شهری دانست و افزود: ما به لحاظ نظام ارزشی و فرهنگی در حوزه زنان مطالبه گر هستیم.

شهردار تبریز حوزه خانواده و زن را یکی از موضوعات قابل توجه در حوزه بین المللی عنوان کرد و گفت: گاه به خاطر خلأهای موجود در حوزه های مدیریت های شهری نسبت به موضوعات اجتماعی، این بخش مورد هدف افراد سودجو قرار گرفته است.

هوشیار خاطرنشان کرد: ایران در حوزه زنان در موضع مطالبه گری نظام بین‌المللی قرار دارد ولی برخی ها می خواهند ما در موضع دفاعی باشیم. به طور مثال بسیاری از زنان ایرانی در حوزه های مختلف علمی و تخصصی به جایگاه های ویژه رسیده و جوایز ارزنده ای کسب کرده اند.

وی با تاکید بر افزایش ۵۰ برابری بودجه ریزی فرهنگی شهرداری تبریز نسبت به سال گذشته افزود: کارکرد اجتماعی برای شهرداری تبریز بسیار حائز اهمیت است چرا که ایران اسلامی و کهن شهر تبریز دارای ریشه‌ای فرهنگی و داشته‌های غنی در این زمینه است.

شهردار تبریز اعلام کرد: طی سال جاری چهار هزار برنامه فرهنگی و ورزشی در قالب پیوست فرهنگی به شورای اسلامی شهر ارائه شده است که به طور متوالی این برنامه ها در سطح شهر برگزار می شود.

سومین نشست بانوان عضو شورای اسلامی شهرها، مدیران و مشاوران شهرداران کلانشهرهای کشور به میزبانی شهرداری تبریز، با همکاری شورای اسلامی شهر تبریز و مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران برگزار شد.

ایرنا