برخورد رتبه‌‌ای: تفکیک بد پوششی و برهنگی

با توجه به زندگی مؤمنانه و عفیفانه اکثریت مردم ایران و ریشه‌دار بودن تاریخ پوشش در این سرزمین، می‌توان مشاهده کرد که گرایش‌های اصیل اسلامی و خانواده‌دوستی در جامعه بسیار قوی است. همچنین، توده مردم به‌طور واضح با برهنگی، کشف حجاب و هر نوع پوشش غیرمتناسب با کرامت انسانی مخالفت دارند.

بیانیه انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران درباره قانون پوشش و حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب

بسم الله الرحمن الرحیم

انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران، به‌عنوان یک نهاد مستقل و متعهد به آموزه‌های اسلامی، نظرگاه‌های خود را درباره «قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، بیان می‌کند. هدف این بیانیه فراهم آوردن زمینه‌ای برای تبادل نظر در فضایی علمی و متین است.

با توجه به زندگی مؤمنانه و عفیفانه مردم ایران و تاریخ پوشش در این سرزمین، همچنین مسلمان و خانواده‌دوست بودن عموم ایرانیان و گرایش‌های اسلامی در جامعه، می‌توان به وضوح مشاهده کرد که مردم با برهنگی و کشف حجاب و هر نوع پوشش غیرمتناسب با کرامت انسانی مخالفند.

با استناد به مبانی قرآنی که بر لزوم برقراری روابط انسانی کرامت‌مدار تأکید دارد و مسئولیت همگانی در دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر را مورد تأکید قرار می‌دهد، همچنین ضرورت حمایت از حرمت خانواده به‌عنوان واحد بنیادی جامعه اسلامی و مقابله با عوامل آسیب‌زا را مورد توجه قرار می‌دهیم.

حکومت اسلامی موظف است محیط اجتماعی سالمی را برای انتخابگری آزادانه و آگاهانه افراد فراهم کند و با موانع آزادی و ناهنجاری‌های اجتماعی به‌طور مؤثر و قانونی مقابله کند. حق همگان در برخورداری از محیط اجتماعی امن و سالم و وظیفه مردم در مشارکت در جامعه‌سازی نیز از نکات مهم این بیانیه است.

تأکید بر برخورد قانونی و مشارکتی با مفاسد اجتماعی و جلوگیری از منکرات، به ایجاد وفاق اجتماعی و همبستگی ملی کمک می‌کند. همچنین، اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به‌طور صریح به این موارد اشاره دارد.

با توجه به فواید زیست عفیفانه و کرامت‌مدار در جامعه و تأثیرات منفی پوشش‌های آسیب‌رسان بر هویت ملی و خانواده، و همچنین توطئه‌های بیگانگان برای ترویج فساد، بر لزوم پایبندی به موازین قانون اساسی تأکید می‌شود.

نوع پوشش افراد در محیط‌های عمومی بر کرامت انسانی و روابط خانوادگی تأثیرگذار است، بنابراین مواجهه قانونی با پوشش‌های آسیب‌رسان وظیفه دستگاه‌های حکومتی و نهادهای اجتماعی است. تنوع پوشش در چارچوب موازین اسلامی و مصالح عمومی پذیرفته شده است و مداخله دولت در نوع پوشش افراد باید به حمایت از خانواده و ایجاد فضای سالم اجتماعی مرتبط باشد.

مفتاح انسانی اسلامی