بازگشت اتاق اندیشه‌ورز زنان در خراسان رضوی؛ تلاشی نو برای تقویت نقش‌آفرینی زنان در سیاست‌گذاری‌ ملی و محلی

اتاق اندیشه‌ورز زنان خراسان رضوی پس از مدت‌ها تعلیق، دوباره آغاز به کار کرد تا با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان، به تقویت نقش زنان در سیاست‌گذاری‌های ملی و محلی بپردازد.

مهدیه یاوری، دبیر اتاق اندیشه‌ورز زنان و رئیس کارگروه امور زنان و خانواده این اتاق در خراسان رضوی، در خصوص تشکیل اتاق اندیشه‌ورز در استانداری این استان گفت: سابقه اتاق‌های اندیشه‌ورزی در جهان به قرن نوزدهم میلادی برمی‌گردد. هدف اصلی از تشکیل این اتاق‌ها، کمک به دولت‌ها در مسئله‌یابی، تدوین سیاست‌ها، ارائه راهکارها و تقویت فرآیندهای سیاست‌گذاری است.

وی افزود: اتاق‌های فکر ابزارهای کلیدی برای توسعه دانش و تحلیل سیاست‌ها محسوب می‌شوند و می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های کلان تأثیرگذار باشند. ایده ایجاد اتاق‌های اندیشه‌ورزی در دولت دکتر روحانی با همکاری دکتر محمدجواد ظریف در مرکز بررسی‌های استراتژیک مطرح شد و در خراسان رضوی نیز از ابتدای مسئولیت آقای غلامحسین مظفری به عنوان استاندار آغاز شد و در تاریخ اول دی‌ماه ۱۴۰۳ به طور رسمی در استانداری خراسان رضوی آغاز به کار کرد. و در ادامه اشاره کرد که سابقه این اتاق در استان به دولت یازدهم برمی‌گردد، زمانی که تفاهم‌نامه‌ای میان مرکز مطالعات ریاست‌جمهوری و معاونت فرهنگی-اجتماعی وزارت علوم در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۳ منعقد شد و اتاق‌های فکر تشکیل شدند. اتاق اندیشه‌ورزی در خراسان رضوی در شهریورماه همان سال ایجاد شد، اما حدود دو سال بعد به حالت نیمه‌تعلیق درآمد.

وی در ادامه گفت: قریب به یک دهه زمان برد تا با تأکید آقای مظفری، فرآیند تشکیل اتاق اندیشه‌ورزی خراسان رضوی در دولت وفاق ملی از سر گرفته شود. هدف اصلی این اتاق، ارتقاء همفکری نخبگان استانی و ملی، بهره‌برداری از تجربیات و ایده‌های صاحب‌نظران، اشتراک‌گذاری دانش بومی و منطقه‌ای، و افزایش مشارکت نخبگان استانی در مسائل ملی و محلی است.

یاوری با اشاره به کارگروه‌های مختلف اتاق اندیشه‌ورز خراسان رضوی گفت: یکی از این کارگروه‌ها، کارگروه زنان و خانواده است. وی اشاره کرد که جایگاه زنان در تاریخ دستخوش تغییرات فراوانی بوده و در روزگار کنونی، توانمندی‌های زنان در زمینه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به تصمیم‌سازان جامعه این پیام را منتقل می‌کند که مسائل زنان تنها مختص یک قشر نیست، بلکه مسائل کل جامعه است.

رئیس کارگروه امور زنان و خانواده اتاق اندیشه‌ورز خراسان رضوی در ادامه به برگزاری اولین جلسه این کارگروه در تاریخ ۱۶ اردیبهشت‌ماه امسال اشاره کرد که با حضور زنان نخبه و توانمند استان در حوزه‌های مختلف برگزار شد. در این جلسه، ماهیت اتاق‌های اندیشه‌ورزی در ایران و جهان توسط آقای حسین انصاری، رئیس اتاق اندیشه‌ورزی خراسان رضوی شرح داده شد.

 در این جلسه خانم فاطمه حامد، مدیر دفتر امور زنان و خانواده استانداری، بر لزوم استفاده از ظرفیت زنان در سایر کارگروه‌ها تأکید کرد و از توازن جنسیتی در سطح تصمیم‌سازی سخن گفت.

وی اهداف این کارگروه را آسیب‌شناسی مسائل زنان استان، افزایش مشارکت زنان در فرآیندهای تصمیم‌سازی و شناسایی ظرفیت‌های بالقوه زنان استان در عرصه‌های مختلف عنوان کرد و افزود: همکاری با سایر کارگروه‌ها و معرفی زنان نخبه در سایر حوزه‌ها، از دیگر برنامه‌های کارگروه زنان و خانواده اتاق اندیشه‌ورز است. و استفاده از خرد جمعی مشاوران متخصص و دانشگاهی، و تعامل با نظرات مردان نیز در دستور کار این کارگروه قرار دارد.

ایسنا