بزرگ بانوی اسلام در کلام اندیشمندان غیر مسلمان حضرت زهرا (س) الگویی بینظیر برای زنان عالم و به ویژه کشورهای مسلمان است. روح مادرانه، پرورش عاطفی فرزندان، مسوولیت اجتماعی، حجاب و عفاف، سادهزیستی، تبعیت از دین، انفاق، نوعدوستی و حضور آگاهانه در اجتماع میتواند به عنوان سرمشق زندگی از ایشان قرار گیرد. کلام اندیشمندان غربی غیر مسلمان در ارتباط با این بانوی عظیمالشان گویای الگو بودن ایشان در تمام شئون زندگی است.
فقالت: حَسبیَالله، وَ أﻣﺴکت و فاطمه سلاماللهعلیها در انتهای خطبهی فدکیه گفت: و خدا مرا کافی است و آنگاه ساکت شد. پس از آنکه دستگاه خلافت، دهکده فدک را که رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) به حضرت زهرا (علیهاالسلام) بخشیده بودند، در جهت مبارزه اقتصادی با اهل بیت، از ایشان غصب کردند، حضرت زهرا مردم را در مسجد فراخواندند و با خواندن خطبهای غرّا، پرده از چهره غاصبان خلافت برداشتند و آنان را رسوا نمودند. در عکسنوشت جهانبانو به برخی آموزههای معرفتی خطبه فدکیه اشاره شده است.
روز جهانی لغو بردهداری؛ زیر سایهی بردهداری مدرن سازمان ملل متحد به دلیل پذیرش «پیمان توقف قاچاق و بهرهکشی از انسانها» از سوی مجمع عمومی این سازمان در تاریخ ۲ دسامبر ۱۹۴۹ میلادی، روز دوم دسامبر را «روز جهانی لغو بردهداری» اعلام کرده است. اما سالهاست فرقهی رجوی با بهرکشی نوین همان بردهدار قرن ماست و باید گفت که زنان در مجاهدین خلق از بسیاری چیزها که برخی از آنها سادهترین حقوق انسانی است محروماند. در عکسنوشت جهانبانو با حقوق ابتدایی و نداشتهی زنان در این فرقه آشنا شوید.
جادوی خوشمزه کیک گفته میشود کیک حاوی اکسی توسین، هورمون عشق است که مسئول ایجاد شادی در انسان است. در این روز جهانی کیک به هر تعداد که می خواهید لذت ببرید و در خوردن کیک زیاده روی کنید. اطلاعنگاشت جهانبانو دربارهکیکهای سالم در بارداری
آمارهای شوکهکننده از خشونت علیه زنان خشونت علیه زنان به هر فعالیتی که منجر به آسیب فیزیکی (جسمی)، جنسی، یا روانی به زنان و دختران شود، چه در مکانهای عمومی و چه در مکانهای خصوصی یا مجازی رخ دهد، اشاره میگردد. حتی موضوع خصومتهای مسلحانه در عصر حاضر یکی دیگر از موضوعات مهم در مقولهی خشونت علیه زنان است. پیشگیری از این مخاصمات در گرو توسعه مردمسالاری و رعایت حقوق بشر و حکومتِ قانون در ابعاد گوناگون آن است. زنان و کودکان عامل برانگیختن جنگها نیستند ولی همواره به گواه تاریخ بیشترین صدمات را در اثر جنگها به صُوَر گوناگون متحمل شده و میشوند. از مشکلات حاد بینالمللی زنان مسئله تجاوز نظامیان علیه زنان و کودکان در مناقشات مسلحانه است که با هدف پاکسازی قومی و… به طور وحشیانه صورت میپذیرد. مسلما برخورد قاطع و جدی جامعه بینالمللی میتواند تاثیر مطلوبی در جلوگیری از ارتکاب به این اعمال غیرانسانی داشته باشد.
هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و رویداد قهرمان ملی در هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و رویداد قهرمان ملی، رونمایی و انتشار تقریظ حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» مهمترین بخش این روز بود. اطلاعنگاشت جهانبانو به توضیحات این سه کتاب پرداخته است
تلاوت آیاتی از قرآن برای آرامش خانه قرآن در آیاتی چند به مسئله آثار تلاوت آیات در زندگی بشر میپردازد تا افزون بر بیان ارزش و اهمیت آن، کارکردهای تلاوت را بیان کند. رفع زنگارههای قلب، با فضیلتترین عبادت، بهرهمندی از مقام نبوت، سبب نورانیت، صعود به بهشت، دستيابی به ثواب شاكران، کفاره گناهان، بهرهمندی از شفاعت، بهرهمندی ازدفاع قرآن از جمله آثار تلاوت آیات قرآن در زندگی بشر است. در روز جهانی خانه با چند نمونه از آیات قرآن مانوس باشید.
زایمان زودرس؛ علل و علائم تولد نوزاد وقتی زودتر از هفته ۳۷ بارداری رخ دهد، زایمان زودرس گفته میشود. البته علت زایمان زودرس اغلب شناسایی نمیشود. عواملی وجود دارند که رخدادن این حالت را تحریک میکنند. در خانمهای باردار کمتر از ۱۷ یا بالای ۳۵ سال احتمال درگیر شدن با این عارضه افزایش می یابد. در اطلاعنگاشت جهانبانو بیشتر با این عارضه آشنا شوید.
شعار روز جهانی دیابت:پرستاران در دنیای دیابت تغییر ایجاد میکنند (Diabetes: Nurses Make the Difference) دیابت یکى از شایعترین بیمارىهاى مزمنى است که بشر را گرفتار کرده است.در سال ۲۰۰۳ تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در سراسر جهان ۱۹۴ میلیون نفر تخمین زده مىشد. پیش بینى مىشود که این رقم تا پایان سال ۲۰۲۵ در نتیجه طولانى شدن عمر مفید افراد، سبک زندگى بىحرکت و غیرفعال و تغییر الگوهاى رژیم غذایى به ۳۳۳ میلیون نفر برسد. هشت عامل کلیدی دیابت را در اطلاعنگاشت جهانبانو مطالعه کنید.
زنان موفق ایرانی در روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه از مهمترین اهداف یونسکو از نامگذاری روز علم، بهرهمندی آحاد جامعه از ثمرات علم، فنآوری و نوعآوری، ایجاد بستر و فضای مناسب گفتمان پیرامون تاثیر علم، فنآوری و نوآوری بر زندگی مردم، صلح و توسعه و معرفی برخی موقعیتهای نو بوده که موجب ارتقاء کیفیت عمومی زندگی میشود